Daca in incheierea de admitere in principiu instanta a acordat 50% fiecarei parti atat privind bunurile comune cat si pasivul, dar solutia finala a fost ca i-a acordat paratului toate bunurile si tot pasivul, rezuland si o sulta pe care sunt obligata sa i-o platesc, credeti ca am vreo sansa sa castig recursul? mentionez ca variantele de lotizare pe care le- am cerut au fost: reclamanta adica eu 50% din bunuri si pasiv fiecarei parti, iar paratul doreste toate bunurile si pasivul.
De asemenea este vorba de o casa in constructie pe care expertul a spus ca nu este comod partajabila. Sunt necesare anumite lucrari suplimentare pentru impartirea casei, desi mi se pare ca este total treaba noastra cat si ce ne costa pentru a imparti casa pe jumatate.
Ati putea avea sanse de cistig la recurs cu atit mai mult cu cit principioul este al atribuirii in natura si numai exceptional prin sulta, iar lucrarile efectuate pentru ca imobilul sa fie comod partajabil nu pot influenta o lotizare care ar avea in vedere si posibilitatea de a locui in acelasi imobil
Nu inteleg ce sulta, ce ati primit ca sa platiti si sulta?
Ar trebui sa mergeti cu tot dosarul la un avocat, depinde de multe impartirea bunurilor comune si nu vad sanse sa puteti primi raspunsuri realiste aici.
In cazul unui proces partaj bunuri comune s-au efectuat urmatoarele variante de lotizare.
VARIANTA1. LOT 1 bunuri in natura (electrocasnice) 3060 lei
sulta de primit 51286 lei
12 din credit 82532 lei
LOT 2 bunuri 105632 lei (electrocanice +casa si teren si automobil)
sulta de platit 51286 lei
12 din credit 82532 lei
VARIANTA 2. LOT 1 bunuri 8772 lei (electrocasnice+casa+teren)
sulta de platit 33426 lei
12 din credit 82532 lei
LOT 2 20920 lei(electrocasnice+automobil)
sulta de primit 33426 lei
12 din credit 82532 lei
VARIANTA 3. LOT 1.39245 lei ( o parte din teren jumatate din casa + electrocasnice)
sulta de primit 15101 lei
12 din credit 82532
LOT 2. 69447 lei(o parte din teren+jumatate din casa + automobil+electrocasnice)
sulta de platit 15101
12 din credit 82532 lei
De ce s-a procedat in felul acesta: daca o parte ia terenul si casa si restul de bunuri nu preia si totalul din credit?
De ce celalalta mai ramane cu jumatate de platit la banca si nu ramane cu nici un bun?
Mentionez ca varianta data ca si solutie finala in proces a fost modificata si anume: paratul a primit toata casa si terenul si o parte din celelalte bunuri a preluat si tot pasivul , dar reclamanta e obligata sa-i plateasca o sulta de 30 000 lei.
Daca nu am primit nimic decat niste bunuri in valoare de 3060 lei de ce eu sunt obligata sa-i platesc aceasta sulta?
Credeti ca am vreo sansa sa primesc jumatate din casa si teren si respectiv jumatate din pasiv in cazul recursului?
Nu inteleg ce inseamna 12 din credit 82...
Oricum, nu imi pot da seama de modul in care instanta a imopartit creditul, care e valoarea lui, cu cat a considerat ca ati contribuit la bunurile comune etc.
Creditul se imparte si el intre codebitori, insa daca sunt amandoi trecuti acolo e tot aia; daca banca nu a fost chemata in proces cu dv. atunci oricum ramaneti amandoi codebitori..
In rest... chiar nu pot intelege.
12 =inseamna jumatate din credit, nu mi-a tastat slash-ul dintre cifre. valoarea creditului este de 165 064 lei. 823532 este jumatate din valoarea creditului. in incheierea de admitere in principiu instanta a considerat ca am participat fiecare cu 50 la suta la achizitionarea bunurilor comune. dar solutia finala este ca paratul a luat tot creditul plus casa, terenul,masina si o parte din bunuri. eu avand de platit sulta catre el in valoare de 30000 lei. intrebarea mea era de ce in incheierea de admitere in principiu s-a hotarat 50 la suta pentru fiecare si acum ii ramane tot lui inclusiv aceasta sulta pe care trebuie sa o platesc. am incercat sa prezint pe scrut variantele de lotizare ale expertului, stiu ca este greu de inteles cu putine amanunte. cum as putea sa scap macar de aceasta sulta in cazul recursului, asta in cel mai rau caz. eu as dori jumatate din tot inclusiv pasivul.