avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj si credit ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj si credit ipotecar

In cazul in care eu si sotul divortam, avand un apartament pe numele nostru luat cu ipoteca pe 35 de ani, el este imprumutarul iar eu codebitor, as putea sa scap de toate obligatiile legate de el? Eu as dori sa renunt la dreptul meu asupra apartamentului dar nici nu vreau sa mai fiu implicata in plata ratelor. Sa-i ramana lui si doar el sa fie tras la raspundere in caz de neplata. Se poate asa ceva? Sau voi ramane codebitor toata viata mea, chiar daca suntem divortati? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:14, 13 Octombrie 2011
Se poate cu acceptul bancii. Mergeti la banca si obtineti acordul bancii pt partaj si preluarea ratelor in contract de catre sot, apoi mergeti pt partaj, la notar sau in instanta, vedeti care ar fi cea mai buna/ ieftina varianta. In instanta , taxa de timbru e de 3% din valoarea bunului, insa o puteti recupera daca incheiati un acord de mediere, consultati si un mediator si vedeti cat costa incheierea acordului
Daca banca nu va fi de acord ca sotul sa preia ratele, partajul il veti face in instanta, chemand si banca la proces

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa divortez la notar? monica2000 monica2000 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema. am 24 de ani sotul are 32, suntem casatoriti de 2 ani si in ultima perioada nu ne mai intelegem. suntem impreuna ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri la divort nirolf75 nirolf75 Buna ziua, Am impreuna cu sotia un apartament de 2 camere luat cu credit imobiliar pe o perioada de 33 ani ( au trecut deabia 4 ani ). In cateva saptamani ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)