avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... impartire bunuri la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

impartire bunuri la divort

Buna ziua,
Am impreuna cu sotia un apartament de 2 camere luat cu credit imobiliar pe o perioada de 33 ani ( au trecut deabia 4 ani ). In cateva saptamani vom divorta si apartamentul am hotarat de camun acord, sa imi ramana mie. Intrebarea este daca se poate face o procura, un act la notar pentrui a avea toate drepturile asupra apartamentului. Eu raman sa platesc ratele si nu vreau ca peste cativa ani sa se vina cu pretentii la jumatate din apartament, respectiv sotia( fosta ) sa poata fi libera de obligatia platii ratelor, putand sa faca un nou credit daca va dori.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:17, 11 Octombrie 2011
Faceti partajul bunurilor la notar.
Puteti solicta partajarea bunurilor ,atribuirea locuintei si preluarea ratelor, printr-o tranzactie ,daca ambele parti sunt de acord.
Trebuie sa obtineti acordul bancii pt partaj si preluarea ratelor, apoi puteti merge pt partaj la notar sau in instanta, vedeti care ar fi varianta mai ieftina.
In instanta taxa de timbru e de 3% din valoarea bunului, insa puteti cere restituirea ei daca incheiati un acord de mediere. Va puteti informa gratuit la un mediator despre costuri si acord de mediere
Domnule, nu vad banca ce sa ii dea liber unuia dintre debitori asa, din bunatate. Si dv. daca ati fi creditor ati gandi similar.
Asa incat, ar trebui sa gasiti o modalitate sa platiti acel imobil intai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj fara avocati Ivan Delia Ivan Delia As dori sa stiu daca in urma procesului de divort putem face un partaj fara avocati. Mentionez ca am achizitionat un apartament cu credit bancar pe care am dat ... (vezi toată discuția)
Cum sa divortez la notar? monica2000 monica2000 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema. am 24 de ani sotul are 32, suntem casatoriti de 2 ani si in ultima perioada nu ne mai intelegem. suntem impreuna ... (vezi toată discuția)
Partaj si credit ipotecar Isabela_bv Isabela_bv In cazul in care eu si sotul divortam, avand un apartament pe numele nostru luat cu ipoteca pe 35 de ani, el este imprumutarul iar eu codebitor, as putea sa ... (vezi toată discuția)