avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajare absolventi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajare absolventi

Buna ziua,
Urmeaza sa angajez o persoana care a absolvit anul acesta facultatea, acum fiind la master; beneficieza firma de suma aferenta absolventilor de la Somaj? Daca da, ce alte conditii mai sunt?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:10, 13 Octombrie 2011
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 80.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã pe duratã nedeterminatã absolvenţi ai unor instituţii de învãţãmânt sunt scutiţi, pe o perioadã de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, aferentã absolvenţilor încadraţi, şi primesc lunar, pe aceastã perioadã, pentru fiecare absolvent:
a) o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
b) o sumã egalã cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii de învãţãmânt secundar superior sau învãţãmânt postliceal;
c) o sumã egalã cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii de învãţãmânt superior.
...
2. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.

3. Art. 83.
(1) Angajatorii care încadreazã absolvenţi în condiţiile art. 80 sunt obligaţi sã menţinã raporturile de muncã sau de serviciu ale acestora cel puţin 3 ani de la data încheierii.
...
4. Luati legatura cu Agentia de Somaj cu care trebuie sa incheiati o conventie si in aceasta veti gasi multe alte amanunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj caniculesei caniculesei Buna ziua! Va ros sa im spuneti daca pentru un absolvent al anului 2012 se poate beneficia de subventie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Angajare absolvent, beneficii angajator iryvi iryvi Buna ziua! Am o societate si as vrea sa angajez un absolvent 2012 cu studii superioare! Daca a aboslvit in 2012 mai beneficiez de acele scutiri de taxe care ... (vezi toată discuția)
Angajare absolvent de liceu promotia 2011 - facilitati angajator paulica_67 paulica_67 m-am gandit sa angajez la societatea meu un absolvent de liceu ,promotia 2011.am inteles ca am niste facilitati ,atat eu ca firma cat si el (sau el).care sant ... (vezi toată discuția)