avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probe in instanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probe in instanta

Buna dimineata,

In cadrul procesului de incredintare a minorului + program de vizita, ce probe pot fi aduse in instanta pentru a demonstra:

- violenta fizica asupra mamei in prezenta sugarului (am inteles ca martori indirecti, dar mai e ceva?), respectiv caracterul violent al tatalui

- manipularea minorului impotriva mamei in timpul vizitelor (care au loc in prezenta mamei) si in timpul convorbirilor telefonice (ex. daca copilul nu mai vrea sa vorbeasca, urmeaza raspunsul : mama ti-a spus sa zici asa; sau : poti sa locuiesti si la tata, nu numai la mama); minorul are sub 3 ani

- comportamentul unui om cu probleme psihice, cu probleme in copilarie (isi proiecteaza problemele trecute asupra situatiei prezenta). se poate cere un control psihologic ?

- hartuire prin telefon (dc. nu i se ridica cand vrea el, suna toti membrii familiei de nenumarate ori) etc.

Ma intereseaza si in general ce se poate folosi ca proba si ce nu.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters230970 , utilizator 04:43, 25 Noiembrie 2011
Art.180 C.p. prevede ca lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau amenda.al.1(1) prevede ca faptele descrise mai sus la adresa membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 1 an sau amenda.
Art.114 Cp. prevede ca atunci cand faptuitorul este bolnav mintal ori toxicoman si se afla intr-o stare care prezinta pericol pentru societate, se poate lua masura internarii intr-un institut medical de specialitate pana la insanatosire.

buna, am stan in concubinaj aproximativ 2 ani,apoi am aflat ca sunt insarcinata ,el nu a vrut copilul ....la 10 luni a recunoscut fata dar foarte greu amenintat ca ii fac testul de paternitate...eu nu l-am lasat sa o viziteze el poate dovedi asta doar prin e-mail-uri...le poate folosi ca si probe?el are la spital doua internari pe baza de intoxicare cu etnobotanice mar ajuta?nu stiu acum daca le pot lua si daca mai sunt ,una este vara trecuta iar alta acum 2 ani...astept un rasp va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce probe sunt recunoscute in instanta ContSters230970 ContSters230970 buna, am stat in concubinaj aproximativ 2 ani,apoi am aflat ca sunt insarcinata ,el nu a vrut copilul ....la 10 luni a recunoscut fata dar foarte greu ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva sau decaderea din drepturile parintesti claudettee claudettee Buna ziua.sunt mama unui bebelus de cateva luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.bebelus a fost recunoscut legal de catre tata, desi eu si tatal sunrem ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita instantei expertiza psihiatrica a celuilalt parinte aiai aiai ? intr-un proces de divort si incredintare minor, motivat de urmatoarele: - agresivitate si impulsivitate crescuta (pana acum, fata de sotie); exista mai ... (vezi toată discuția)