avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sarcina

buan, vreau sa stiu si eu daca ma poate ajuta cineva...in leg cu contractul de munca pe perioada determinata. sunt insarcinata in 6 luni si cei de la munca m-au pus sa lucrez in conditii mizere....si mai e si faza ca la sf lunii imi expira contractul de munca. aspt un rasp daca ma pot concedia, am intrat pe tot felul de site-uri si nu am intel mai nimic, si momentan sunt in concediu medical:-/
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 14 Octombrie 2011
Ati anuntat oficial firma ca sunteti insarcinata? (prin adeverinta de la medicul de familie sau medicul specialist). Daca da, firma trebuie sa anunte cabinetul de medicina a muncii si ITM-ul, care la randul lor au obligatia verifice daca se respecta conditiile de munca prevazute in legea protectiei maternitatii.
In legatura cu incetarea contractului, nu poate fi vorba de concediere daca perioada pentru care a fost incheiat contractul este determinata. Cand expira perioada, angajatorul poate sa nu mai reinnoiasca contractul indiferent de starea dumneavoastra de graviditate. Pentru a nu pierde indemnizatia de ingrijire a copilului dupa incetarea contractului, depuneti-va dosarul la somaj (pentru a avea stagiul complet de 12 luni inainte de nasterea copilului).
am anuntat, dar se pare ca nu ii intereseaza, daca m-au schimbat activittea, in loc de munca la birou, am fost mutata la alt departament adica la depozit unde se lucreaza cu docfoarte vechi.... asta dem cat de mult ii intereseaza
Daca nu va prelungesc durata c.i.m., atunci acesta va inceta de drept indiferent de faptul ca sunteti in concediu medical sau ca sunteti insarcinata.
In acest caz, puteti intra in somaj si din somaj in concediu de maternitate si apoi in CCC... pe perioada celor doua concedii somajul este suspendat, urmand a se relua la data incetarii CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului Vasilescuelena Vasilescuelena Buna ziua! Lucrez de 1 an si 7 luni neintrerupt dar pe perioada determinata. Contractul imi expira pe 09.01.2019 iar eu sunt insarcinata uramand sa nasc la sf ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediata? Ayana1 Ayana1 Buna ziua, As dori sa stiu daca mi se poate prelungi contractul de munca in situatia in care sunt insarcinata, iar contractul a fost semnat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Salariata gravida cu contract de munca pe perioada determinata mari_ionescu mari_ionescu Buna ziua, O salariata este angajata cu contract de munca pe perioada determinata care expira in data de 21.09.2015. Intre timp a ramas insarcinata. Sunt ... (vezi toată discuția)