avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intimat pentru datoria fostei sotii. Cum sa procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intimat pentru datoria fostei sotii. Cum sa procedez?

In fapt nu mai locuiam impreuna cu sotia de mai mult de un an, urmand sa divortez. Lucru pe care il stia f. bine si reclamantul care imi era vecin si fost coleg.
Intr-o zi fost sotie m-a intrebat daca stiu pe cineva care are nevoie de bani si doreste sa scoata un credit, deoarece ar dori sa scoata si ea un credit cu cineva, neputand sa-l obtina singura.
Am luat legatura telefonic cu reclamantul si i-am spus sa stabileasca o intilnire cu aceasta, pentru a discuta in legatura cu creditul, dar i-am atras atentia si lui si fostei sotii, ca nu doresc sa cunosc detaliile, nu ma implic si nu raspund in nici un fel de intelegerea lor.
Au vorbit, nu stiu cum au procedat, daca au luat credit, cat, cum au impartit, cum urmau sa plateasca, daca au platit dar, m-am trezit chemat in judecata ca intimat pe motiv ca fosta sotie nu a achitat partea ei de credit, ce a fost luat pe numele reclamantului.
Mentionez ca am si finalizat divortul dupa aprox 6 luni de la aceasta poveste.
Cum sa procedez si ce inscrisuri sa trimit la urmatoarele citari? (la prima citare am trimis o intampinare).
Ce forma trebuie sa aiba inscrisurile la citari pentru judecarea in lipsa?

Alte discuții în legătură

Cum se ataca o hotarare judecatoreasca intr-un recurs mary_nyk mary_nyk Buna ziua, In mai 2008 sotia mea a intentat actiune de divort, actiune care s-a incheiat in septembrie 2008. A urmat apoi procesul de partaj avand ca ... (vezi toată discuția)
Intampinare aliona_1971 aliona_1971 nu, ideea este ca nu vreau sa ma prezint la divort, dar tb. sa fac intampinarea fiindca nu sunt de acord cu motivele divortului( mentionez ca sotul este ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa divortez mai repede??? raluk2009 raluk2009 Problema sta cam asa m-am maritat acum 5 ani eram si eu mai mica si mai proasta a fost o nebunie dupa o luna de zile ne-am despartit el a plecat pe drumul lui ... (vezi toată discuția)