In mai 2008 sotia mea a intentat actiune de divort, actiune care s-a incheiat in septembrie 2008.
A urmat apoi procesul de partaj avand ca obiect:
- un apartament cu 2 camere
- bunuri imobile
- un credit bancar al carui titular sunt eu, fosta sotie fiind coplatitor
Prin hotararea de partaj :
-apartamentul i-a fost atibuit fostei sotii, urmand sa-mi dea sulta la un termen stabilit de instanta
-creditul bancar a fost impartit in mod egal intre noi "in deplina proprietate si linistita posesie"
La acea data am cerut instantei sa o oblige in mod cert pe fosta sotie la plata catre mine a partii sale din credit, dar mi s-a raspuns ca instanta judecatoreasca nu poate intervenii intr-un contract in care institutia de credit are calitate de creditor.
Am mers si la banca pentru a cere o impartire a creditului si mi s-a raspuns ca hotararea de partaj nu are efect asupra institutiei bancare , ca banca trage pentru recuperarea creditului de titular si nici decum de coplatitor si ca pentru a recupera de la fosta sotie partea din credit trebuie mai intai sa achit creditul si apoi sa o actionez in instanta.
Hotararea de partaj s-a pronuntat in 15.02.2011, mi-a fost comunicata in iunie 2011, din motive de lipsa de personal pentru redactare, a devenit definitiva si irevocabila in iulie 2011, data de la care fosta sotie a avut un termen de 6 luni pentru a-mi da sulta reprezentant jumatate din valoarea apartamentului.
In ianuarie 2012 inplinindu-se termenul si fosta sotie reclamand faptul ca nu are bani sa-mi dea am procedat la executarea silita, executare in urma careia eu am adjudecat apartamentul, banii care i se cuveneau punandu-i intr-un cont la dispozitia unui birou de executor judecatoresc.
Intre timp am achitat creditul si pentru a-mi recupera partea platita in numele fostei sotii am dat-o in judecata iar pentru a fi sigur ca am de unde sa-mi recuperez acesti bani, deoarece ea sustinea ca eu voi fi acela care ramane cu creditul , ea nu-mi va intoarce niciodata partea si va pleca din tara, razandu-mi chiar in nas ca nu mai am ce sa-i fac ca nu are proprietati, nu are servici, am instituit poprire asiguratorie asupra banilor depusi de mine in cont la dispozitia biroului executorului judecatoresc.
La aceasta poprire ea a facut recurs care s-a judecat in 20.09.2012 si instanta a hotarat modificarea in totalitate a hotararii prin care s-a instituit poprirea dandu-i castig de cauza fostei sotii.
Intreb, daca eu am facut dovada prin hotararea de partaj ca eram obligati amandoi la plata creditului, ca eu am platit ratele si am achitat integral creditul, in ce temei aceeasi instanta care mie mi-a dat castig de cauza prima data, instituind poprirea asiguratorie, in urma recursului ii da castig de cauza recurentului si cum pot ataca aceasta hotarare la recurs , pentru a fi sigur ca am de unde imi recupera banii in momentul in care se va definitiva procesul aflat pe rol pentru recuperarea banilor din credit?
06/09/2012 Amână cauza
Solutie: Având în vedere lipsa de procedură cu intimatul - reclamant, va acorda termen şi va dispune citarea părţilor, recurenta cu mentiunea timbrarii cererii .
20/09/2012 Modifică sentinţa
Solutie: În baza art. 312 C.pr.civ. admite recursul declarat de recurenta pârâtă împotriva încheierii din Camera de consiliu din 12.07.2012 , pe care o modifică în tot în sensul că respinge cererea de instituire a popririi asiguratorii formulată de reclamantul ca neîntemeiată . În baza art. 274 C.pr.civ. obligă pe intimatul reclamant să achite recurentei pârâte suma de 501,30 lei cheltuieli de judecată . Irevocabilă . Pronunţată în şedinţă publică azi , 20.09.2012.
Probabil ca motivarea va fi in sensul ca nu aveti un titlu executor in temeiul carui asa fi instituit poprirea.
Nu ati mentionat daca ati depus sau nu actiunea in vederea recuperarii partiale a creditului. Daca ati depus aceasta actiune, puteti formula cererea de instituire a unei masuri asiguratorii in cadrul procesului aceluia.
06/2012 Amână cauza
Solutie: Preschimbă termenul de judecată acordat în cauza de la data de 27.09.2012 Complet 9s ora 12:30, astfel cum s-a stabilit aleatoriu, la data de 02.08.2012 Complet 9s ora 08:30. Dispune citarea reclamantului cu menţiunea de achita taxa judiciară de timbru în cuantum de 903,74 lei şi timbru judiciar de 5 lei sub sancţiunea anulării cererii ca netimbrată. Pune în vedere reclamantului să depună la dosar un set de copii certificate pentru conformitate cu originalul ale înscrisurilor pe care le-a depus într-un singur exemplar, sub sancţiunea suspendării judecăţii, în temeiul art. 1551 C. proc. civ. Dispune citarea pârâtei cu copie de pe cerere, de pe înscrisuri şi cu menţiunea de a depune întâmpinare cu cel puţin 5 zile înainte de termen.
12/07/2012 Încheiere
Solutie: Admite cererea de instituire a popririi asigurătorii, formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâta . Instituie poprirea asigurătorie, în limita sumei de 13.212,45 lei, asupra sumei de bani pe care pârâta o are de primit de la Biroul Executorului Judecătoresc , conform procesului-verbal de vânzare la licitaţie publică din 04.07.2012, emis de executor judecătoresc în dosar de executare , sumă de bani consemnată de reclamant la CEC Bank cu recipisa de consemnare , înregistrată in 04.07.2012. Stabileşte o cauţiune în cuantum de 1321,24 lei, cu termen de plată în 60 de zile de la comunicare. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 10,3 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare.
02/08/2012 Amână cauza
Solutie: Admite cererea de acordare a unui nou termen de judecată, pentru a lua la cunoştinţă de întâmpinare, formulată de către reclamant. Acordă termen la 27.09.2012.
Achiesare
ContSters163072
poate fi revocat -pe revocatorie-un partaj prin care paratul [b][u]achieseaza[/u][/b] la cererea reclamantului intr-un partaj devalmas, respectiv paratul ... (vezi toată discuția)