avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum obtin atestat de agent de paza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum obtin atestat de agent de paza

Am lucrat 9 ani in jandarmerie si am obtinut adeverinta care atesta acest lucru. In cazul meu, cum obtin atestatul de agent de paza , pe care l cer majoritatea firmelor de paza? Unde trebuie sa m adresez si ce acte imi sunt necesare?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 13 Octombrie 2011
In orice oras din tara exista firme private care pregatesc personal in meseria de agent de paza.Luati orice publicatie de anunturi si vedeti la rubricile servicii,cursuri de calificare etc.Vedeti ca sunt firme care fac aceste cursuri prin fonduri europene si nu trebuie sa platiti acest curs.Puteti sa mergeti si la AJOFM.Dupa ce va alegeti firma unde veti urma cursul de pregatire mergeti la sediu si va dau ei toate datele necesare.
Atestarea personalului pentru executarea activităţilor de pază a obiectivelor, bunurilor, valorilor şi de gardă de corp se face după obţinerea avizului din partea organelor de poliţie şi absolvirea unor cursuri de calificare, cu durată minimă de 90 de zile, contra cost, organizate de Jandarmeria Română, Serviciul de Protecţie şi Pază sau societăţile specializate de pază şi protecţie, precum şi de alte persoane juridice care au înscris în obiectul de activitate această prestaţie, avizate de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative.

Înscrierea la cursurile de calificare se face pe baza cererii candidatului, a documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 39 din Legea nr.333/2003, mai puţin lit.d şi a avizului poliţiei:
- copie B.I./C.I.
- fişa medicală din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic şi psihic pentru serviciul de pază;
- copie de pe ultimul act de studii;
- certificatul de cazier judiciar.

Competenţa de avizare pentru începere cursuri de calificare revine unităţii de poliţie pe raza cărora persoana îşi are domiciliul.

Solicitarea avizării se face de către conducătorul unităţii care organizează cursurile de calificare sau, după caz, al celei unde este angajat personalul de pază sau garda de corp.

După susţinerea examenului şi obţinerea certificatului de absolvire a cursului de calificare profesională, absolventului i se eliberează de către Poliţie atestatul în baza căruia poate exercita profesia de agent de pază sau gardă de corp.

Sunt exceptate de la obligaţia obţinerii certificatului de calificare profesională, persoanele care fac dovadă că provin din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Pentru cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European atestatul se poate elibera de la poliţie pe baza documentelor doveditoare eliberate de autorităţile competente din statul de origine sau de provenienţă.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa obtin atestat agent paza nelu78 nelu78 cum pot obtine atestatul de agent paza cat mai urgent? (vezi toată discuția)
Atestat agent paza sallsa sallsa Buna ziua, as dori sa aflu daca sunt fost cadru MAI trebuie sa scot si acest atesta de paza sau nu este nevoie?:help: (vezi toată discuția)
Curs de calificare agent paza razvancococi razvancococi in anul 2002 am lucrat ca agent de paza la o firma din bucuresti unde am facut scolarizarea si am obtinut 'Certificat de absolvire a cursului de calificare' ... (vezi toată discuția)