avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... autosuspendare din functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

autosuspendare din functie

va rog sa ma lamuriti cat mai urgent posibil daca ceea ce va relatez este legal sau cum trebuie procedat. unitatea la care lucrez X a incheiat de curand un contract cu o firma straina ,Y, contract pe care nu l-a facut public, nu se stiu conditiile . acum o parte din salariatii de la X au fost ,, selectati" sa treaca la firma Y. li se impune ca sa semneze contract de munca cu Y, pe perioada determinata 3 luni, avand si o perioada de proba de 15 zile. mare parte din salariatii de la X au vechime de peste 20 de ani in activitate si au calificarile necesare.la firma Y urmand sa desfasoare aceiasi meserie. firma X are in CM prevazuta clauza care prevede acordare de salarii compensatorii. se spune ca dupa cele 3 luni la firma Y muncitorii vor reveni la firma X. salariatii de la X vor sa se faca un transfer catre firma Y, ceea ce firma Y nu accepta, deoarece spun ca ei nu lucreaza cu salariati detasati. care ar fi rezolvarea ?
Cel mai recent răspuns: resurseumanealba , utilizator 15:14, 13 Octombrie 2011
Daca salariatii de la X vor pleca de bunavoie la firma Y (isi fac cerere de incetare a activitatii la firma X si semneaza un contract cu firma Y) toate drepturile avute la firma X dispar. Vor ramane doar clauzele prevazute in contractul cu firma Y. Riscurile cand se fac asemena miscari sunt foarte mari pentru angajati:
1. Este posibil ca dupa ce fac incetarea cu firma X, firma Y sa nu mai faca angajarea;
2. In perioada de proba de 15 zile, firma Y poate renunta oricand la angajat;
3. Dupa perioada de 3 luni este posibil sa nu mai fie reinnoit contractul;
4. Firma X nu are nici un fel de obligatie sa ii reangajeze.
Trebuie sa va ganditi bine inainte.
va multumesc pt. raspuns.si eu m-am gandit la cele 4 posibilitati.nici nu stiu daca se cere salariatilor cerere individuala pt. incetarea activitatii la X. nu ar fi normal ca firma X sa comunice in scris fiecarui salariat ca din anumite motive incepand cu data de ... le inceteaza CIM, in urmataorele conditstfel ramane in sarcina lui Y sa-i dea afara in 15 zile sau dupa 3 luni dar fara salarii compensatorii. asa cred eu
Trebuie sa fiti foarte atenti cand semnati un document. Il cititi foarte bine, iar daca nu intelegeti ce scrie, nu semnati pana nu va consultati cu o persoana de incredere. Mutarea despre care vorbiti nu poate fi facuta fara ca angajatii sa semneze cel putin o hartie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog un sfat...semnare contract de munca gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Ma confrunt si eu cu o situatie ...Am lucrat 3 ani jum la o firma srl. Patronul meu avea 2 firma X si y. Eu eram singura angajata pe firma x, ... (vezi toată discuția)
Sunt pe punctul de a fi concediat disciplinar emiy emiy Sunt angajatul unei firme X si lucrez sub conducerea firmei Y (firma asociata/partial cumparata) Vineri in urma gasiri unui \"nod in papura\" directorul ... (vezi toată discuția)
Probleme din cauza unei clauze intr-e doua firme. Cristian Bebe Cristian Bebe Buna ziua, Doresc daca se poate sa ma lamureasca cineva in legatura cu o problema. Firma X presteaza anumite servicii pentru firma Y. In septembrie ... (vezi toată discuția)