Daca o persoana este doctorand la zi se considera forma de angajare? Din cate stiu nu exista posibilitatea cartii de munca in perioada doctoratului la zi (asta in cazul in care persoana respectiva nu a avut deja deschisa cartea de munca).
puteti sa-mi comunicati, va rog, si temeiul legal?
2. H.G. nr. 567/2005 (in vigoare la data cand ati obtinut titlul de doctor)
Art.23.
(1) Pe toata durata activităţii, doctorandul de la forma de învăţământ cu frecvenţă, care obţine bursă, beneficiază de recunoaşterea vechimii în muncă, de alte drepturi şi obligaţii ce revin salariatului, precum şi de dreptul de a desfăşura activităţi didactice prin cumul sau prin plata cu ora,
potrivit contractului de studii de doctorat.
....
(3) După susţinerea tezei de doctorat, I.O.S.U.D. eliberează o adeverinţă care atestă că perioada în care doctorandul a urmat studiile universitare de doctorat în forma de învăţământ cu frecvenţă constituie vechime în muncă.
Multumesc pentru raspunsuri, dar chiar nu stiu ce pot face de aici inainte cu hartia/adeverinta emisa de IOD(POlitehnica)... Sa nu existe un text de lege care sa oblige institutiile la gestionarea concreta a acestor adeverinte ? Adica: " Nea Mitica, vino la biroul nostru.." sau " Nea Gheorghe, o dai firmei la care lucrezi si ei vor avea obligatia sa o depuna la casa de pensii".. Este ca si cum ar trebui sa actionez in justitie pt aceasta amarata perioada ...