avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doctoratul la zi este considerat ca experienta in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doctoratul la zi este considerat ca experienta in campul muncii??

Daca o persoana este doctorand la zi se considera forma de angajare? Din cate stiu nu exista posibilitatea cartii de munca in perioada doctoratului la zi (asta in cazul in care persoana respectiva nu a avut deja deschisa cartea de munca).
puteti sa-mi comunicati, va rog, si temeiul legal?

multumesc,
Iuliana Balan
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 21 Octombrie 2015
1. Nu exista niciun carnet de munca electronic.

2. H.G. nr. 567/2005 (in vigoare la data cand ati obtinut titlul de doctor)
Art.23.
(1) Pe toata durata activităţii, doctorandul de la forma de învăţământ cu frecvenţă, care obţine bursă, beneficiază de recunoaşterea vechimii în muncă, de alte drepturi şi obligaţii ce revin salariatului, precum şi de dreptul de a desfăşura activităţi didactice prin cumul sau prin plata cu ora,
potrivit contractului de studii de doctorat.
....
(3) După susţinerea tezei de doctorat, I.O.S.U.D. eliberează o adeverinţă care atestă că perioada în care doctorandul a urmat studiile universitare de doctorat în forma de învăţământ cu frecvenţă constituie vechime în muncă.

Multumesc pentru raspunsuri, dar chiar nu stiu ce pot face de aici inainte cu hartia/adeverinta emisa de IOD(POlitehnica)... Sa nu existe un text de lege care sa oblige institutiile la gestionarea concreta a acestor adeverinte ? Adica: " Nea Mitica, vino la biroul nostru.." sau " Nea Gheorghe, o dai firmei la care lucrezi si ei vor avea obligatia sa o depuna la casa de pensii".. Este ca si cum ar trebui sa actionez in justitie pt aceasta amarata perioada ...
Niciun angajator nu are obligatia de a depune adeverinte la Casa de pensii.
Acest lucru il face persoana care solicita acordarea unei pensii.

Adeverinta eliberata o pastrati si o veti depune la Casa de pensii in momentul solicitarii pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum demonstrez activitatea de cercetare in domeniu de 2 ani zefirzefir zefirzefir Perioada studiilor de doctorat, cu frecventa, cu bursa, de 3 ani, este considerata activitate de cercetare dezvoltare,ca sa ma pot inscrie la concurs pentru ... (vezi toată discuția)
Conditii de trecere la o noua transa de salariu 2000andronache 2000andronache va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: - perioada de facultate poate fi considerate vechime in invatamant pentru trecerea intr-o noua transa de ... (vezi toată discuția)
Busă doctorat loc de muncă kandreea kandreea Bună ziua! Mi-aţi putea spune, vă rog dacă având un loc de muncă (profesor în învăţământul primar) pot beneficia de bursa doctorală? Mulţumesc! (vezi toată discuția)