avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA firma neplatitoare de tva factureaza in UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

firma neplatitoare de tva factureaza in UE

O firma neplatitoare de tva are un contract de prestari servicii cu o persoana fizica, cetatean italian, locul prestarii este in Romania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor de tva in Romania, in Italia? Pot factura fara tva?
Cel mai recent răspuns: a_bogdan , utilizator 16:54, 13 Octombrie 2011
Despre ce servicii e vorba?
consultanta
Avand in vedere ca pentru astfel de servicii prestate catre persoane neimpozabile locul prestarii se considera a fi locul unde prestatorul isi are stabilit sediul activitatii economice (Romania), firma prestatoare nu este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA. Drept urmare, factura emisa nu ar trebui sa contina TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistare in roi prestari servicii cu o firma din italia intermediere infiintare firme olden olden infiintare firma in [b]Romania cetateni straini italieni[/b] dar prin intermediar o firma straina italiana , firma romana neplatitoare de TVA in baza ... (vezi toată discuția)
Tva este obligatoriu de platit daca... ? egidio egidio Am urmatoarea problema,am societate in Romania platitoare de TVA inscrisa in vies lucrez in Italia ca si prestator de servicii,pentru o societate italiana ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea ... (vezi toată discuția)