avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

as dori un sfat in legatura cu dosarul civil de partaj succesoral al mamei mele cu mama ei vitrega. Tatal ei a murit ,ei sunt patru frati( toti ai defunctului )si au cerut partaj succesoral cu actuala sotie a defunctului cu care defunctul nu a avut copii;conform titlului de proprietate al defuntului suprafata este de 2.28 ha din care 2,18 ha in extravilan si 0,10 ha intravilan situat in Corod si care s-au impartit in urmatoarele cote sotia 4/16 si la cei patru frati cate o cota de 3/16.
Conform raportului de expertiza sotie 5450 mp, iar celorlalti 4087 mp.
Cu toate astea dosarul a fost amanat de judecatoare de doua ori si expertul a primit avertisment si amenda ca trebuie sa scada 1200 m,dar fara o explicatie :de ce ? de unde ? In aceasta situatie ce poate sa faca ea ?;a intrebat-o si pe avocata ei ,dar a zis ca nu intelege de ce judecatoarea solicita aceasta .
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 18:30, 16 Septembrie 2008
Trebuie vazut ce s-a dispus in incheierea de admitere in principiu, care fiind interolcutorie, lega instanta.Ce cote s-au stabilit si daca bunurile erau numai ale defunctuilui sau dobindite cu sotia suprvietuitoare. In privinta acelei scaderi cred ca expertul este cel ce ar trebui sa cerara judecatoarei kamuriri in acest sens. Oriocum impotriva incheierii si a hotariri puteti exercita caile de atac prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ametist ametist Copil din prima casatorie. Copil din a doua casatorie, + sotie, + afacere care merge destul de bine. El decedat tragic, intr-un accident stupid. Au trect deja ... (vezi toată discuția)
Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)
Anulare act notarial!?!? laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna seara Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui) Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa ... (vezi toată discuția)