Buna ziua,
am o problema urgenta si va rog din suflet daca ma puteti ajuta!
In dosarul de divort tatal meu a declarat ca in ultimele 12 luni nu a avut nici un fel de venit. In urma divortului acesta a sustinut ca nu mai are nici un fel de pretentii dupa ce mama i-a dat 6500 USD, dand declaratie in fata a doi martori in acest sens, conform legii aparute intre timp aceasta nu mai este valabila decat daca e semnata de notar si acesta a deschis un nou dosar de partaj de aceasta data. In acest nou dosar, pentru perioada in care initial declarase ca nu a avut venituri, el aduce dovezi scrise ca a castigat 1500 USD lunar.
deoarece cele 2 inscrisuri sunt opuse, se poate numi marturie mincinoasa?pot face sesizare penala in acest sens?
Voi continua cu povestea, pentru ca nu se incheie aici. Instanta hotaraste ca mamei sa ii revina imobilul si sa-i plateasca 44500 lei, jumatate din valoarea acestuia. Tata depune recurs, dar nu mai plateste taxele judiciare si dosarul ramane "in stand-by" (scuze, dar imi scapa termenul juridic). La aproape un an dupa aceasta ne-am trezit cu somatie de la executor judecatoresc ca in termen de 15 zile sa plateasca suma datorata, plus taxe de executare silita, plus taxa avocat. Poate folosi pentru executare silita o hotarare judecatoreasca pe care el insusi a atacat-o in instanta?
La ora actuala, atat eu cat si fratele meu locuim cu mama in imobilul in cauza, si mai astept si un copil. Daca nu plateste cele mai sus mentionate, imobilul se scoate la vanzare si noi ramanem pe drumuri.
Va rog sa ma ajutati, nu stiu ce sa fac!
1. marturia mincinoasa este o infractiune la care subiectul activ este unul calificat si nume trebuie sa fie martor intr-o cauza civila sau penala. tatal dvs era parte in proces si orice parte are "dreptul sa minta" in favoarea sa.
2.exercitarea cailor de atac nu afecteaza dreptul celui care le-a exercitat sa isi exercite dreptul de a solicita executarea silita a prevederilor respectivei sentinte.