DIANA AVA a scris:
lit. e. instituie si recunoaste locatarului un drept de preemtiune in eventualitatea in care spatiul urmeaza a fi vandut la expirarea perioadei de inhiriere.
Revin putin mai tarziu cu detalii despre actiunile derulate din 2004 pana azi.
SC C SRL isi desfasoara activitatea in spatiul in litigiu. Am termen pe 19. V a rog astept raspuns
Eu sunt chiar curioasa ce fel de actiuni s-au derulat si prin care a avut castig de cauza SC C SRL
(vorbiti de o perioada contractuala pana la sfarsitul lui 2004 si scutiri prin 2008!? - pana la urma acest contract s-a prelungit? Cu cine? cu noul proprietar? - asta asa in paranteza si pt ca mi-e cam neclar).
Cat priveste clauza de la lit e. , parerea mea e ca in nici un caz ea nu poate fi interpretata ca o interdictie de instrainare pe perioada derularii contractului (ca e prost redactata asta-i adevarat). Ce se intampla cand proprietarul vinde bunul dat in locatiune zice prin legi.
Contractul nu prevede un termen pentru exercitarea dr de preemtiune. Sa interpretezi ceva de genul - am timp sa ma gandesc pana la finele contractului e cam tras de par.
Poate fi interpretat si asa: locatarul are dr de preemtiune la fine contractului, nu si daca bunul se vinde in timpul derularii contractului (poate fi un punct de vedere, chiar daca si asta pare tras de par).
Clauza e neclara, iar proprietarul v-a invitat sa va exercitati dreptul (dupa o interpretare plauzibila, aceea ca oricand in timpul si pana la finele contractului aveati un drept de preemtiune in eventualitatea vanzarii).
Nu stiu. Dificil de spus cunoscand doar cateva clauze din contract.