avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament dobandit inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament dobandit inainte de casatorie

Buna seara! Prietenul meu scoate un credit prin prima casa pt. un imobil care va fi achitat impreuna cu mine , urmand sa locuim acolo impreuna si sa investim bani. Creditul este pe numele lui , el este automat proprietarul apartamentuluisi contractul de vanzare- cumparare se va face numai pe numele lui, eu neparticipand cu venitul meu la credit ( pt. ca am un salariu mic pe cartea de munca). De la banca de la care a solicitat creditul ni s-a spus ca eu nu pot sa apar pe contractul de vanzare- cumparare deoarece nu am participat cu venitul la obtinerea creditului si nici nu suntem casatoriti. Nu ar fi si alte variante ( intocmite la notar) prin care sa reiese ca apartamentul o sa il platim impreuna , inclusiv investitia facuta , rezultand un bun comun? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 17:09, 14 Octombrie 2011
In momentul casatoriei incheiati o conventie matrimoniala (vestitul contract prenuptial american) prin care sa se stipuleze ca imobilul este bun comun din momentul casatoriei.
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Si daca noi nu ne vom casatori niciodata?
Atunci veti avea un drept de creanta pentru banii pe care ii veti investii in casa.
Nu se poate intocmi o hartie la notar prin care prietenul meu sa fie de acord ca apartamentul il vom plati impreuna?
Veti "investi" degeaba, bunul ramane al prietenului si dvs. cu cheltuiala.

Alte discuții în legătură

Prima casa utilizator_87 utilizator_87 Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti intr-o situatie... am cumparat prin programul prima casa, casa parintilor mei, ca ulterior cu suma obtinuta sa achizitionez ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial credit imobiliar popa_florin popa_florin Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc si as dori sa semnez un contract prenuptial cu viitoarea sotie. Eu detin un apartament cumparat cu credit ipotecar pe 30 ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)