Buna seara! Prietenul meu scoate un credit prin prima casa pt. un imobil care va fi achitat impreuna cu mine , urmand sa locuim acolo impreuna si sa investim bani. Creditul este pe numele lui , el este automat proprietarul apartamentuluisi contractul de vanzare- cumparare se va face numai pe numele lui, eu neparticipand cu venitul meu la credit ( pt. ca am un salariu mic pe cartea de munca). De la banca de la care a solicitat creditul ni s-a spus ca eu nu pot sa apar pe contractul de vanzare- cumparare deoarece nu am participat cu venitul la obtinerea creditului si nici nu suntem casatoriti. Nu ar fi si alte variante ( intocmite la notar) prin care sa reiese ca apartamentul o sa il platim impreuna , inclusiv investitia facuta , rezultand un bun comun? Multumesc mult!
In momentul casatoriei incheiati o conventie matrimoniala (vestitul contract prenuptial american) prin care sa se stipuleze ca imobilul este bun comun din momentul casatoriei.
Prima casa
utilizator_87
Buna seara,
Va rog sa ma sfatuiti intr-o situatie... am cumparat prin programul prima casa, casa parintilor mei, ca ulterior cu suma obtinuta sa achizitionez ... (vezi toată discuția)