avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament dobandit inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament dobandit inainte de casatorie

Buna seara! Prietenul meu scoate un credit prin prima casa pt. un imobil care va fi achitat impreuna cu mine , urmand sa locuim acolo impreuna si sa investim bani. Creditul este pe numele lui , el este automat proprietarul apartamentuluisi contractul de vanzare- cumparare se va face numai pe numele lui, eu neparticipand cu venitul meu la credit ( pt. ca am un salariu mic pe cartea de munca). De la banca de la care a solicitat creditul ni s-a spus ca eu nu pot sa apar pe contractul de vanzare- cumparare deoarece nu am participat cu venitul la obtinerea creditului si nici nu suntem casatoriti. Nu ar fi si alte variante ( intocmite la notar) prin care sa reiese ca apartamentul o sa il platim impreuna , inclusiv investitia facuta , rezultand un bun comun? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 17:09, 14 Octombrie 2011
Nu se poate face nicio hartie la notar de acest fel. Daca va casatoriti incheiati conventie matrimoniala prin care stabiliti ca apartamentul este bun comun, regim matrimonial conventional. In rest....nu prea aveti ce alt act sa faceti....
Si daca voi avea facturi fiscale pentru bunurile cumparate pentru apartament?
Veti avea un drept de creanta asa cum s a mentionat mai sus! In niciun caz un drept de proprietate asupra apartamentului!
buna ziua .
daca toate actele se fac pe numele prietenului dvs., de ce va asumati aceasta oblgatie, sa-l ajutati financiar?
daca se va intampla sa va despartiti , in viitor, dansul ramane cu apartamentul si dvs. cu banii "aruncati".
veti putea sa-l actionati in instanta pentru recuperarea sumelor de bani achitate, dar atentie la termenul de prescriptie.
de exemplu pentru ratele platite de dvs., in 2011 , veti putea sa-l actionati in instanta doar in termen de 3 ani de la data platii acestor sume de bani.
daca sa zicem prin absurd ca va veti despartiti la un moment dat, in 2016 , pentru ce ati achitat in 2011 nu veti mai putea recupera nimic de la dansul.

eu v-as sfatui sa nu contribuiti financiar la plata imobilului, decat ulterior casatoriei si incheierii conventiei matrimoniale la notar. luati-va o masura de siguranta , chiar daca dragostea e oarba :)
Daca aveti facturi pt bunurile din imobil, de ex frigider, aragaz etc. acele bunuri sunt ale dvs.
Pt alte investitii, aveti grija ca si dreptul de creanta se prescrie in 3 ani. Acelasi sfat ca cel de mai sus, atentie ca investiti bani degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa utilizator_87 utilizator_87 Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti intr-o situatie... am cumparat prin programul prima casa, casa parintilor mei, ca ulterior cu suma obtinuta sa achizitionez ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial credit imobiliar popa_florin popa_florin Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc si as dori sa semnez un contract prenuptial cu viitoarea sotie. Eu detin un apartament cumparat cu credit ipotecar pe 30 ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)