avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional sau un nou contract?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional sau un nou contract?

Prima intrebare:
1.Cum este corect si legal sa procedez ptr.incetarea unui CIM (perioada determinata pe 3 luni) ca sa-l transform in CIM(perioada nedeterminata) -Incetare decizie 56(i) si un alt CIM, sau un act aditional pur si simplu?
2.Este corect ca la un CIM(perioada determinata) care inceteaza de drept 56(i) sa fac decizie de incetare si apoi sa fac alt CIM(perioada determinata)? sau act aditional?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 11:54, 14 Octombrie 2011
eu am facut act aditional la cim , prin care am modificat durata contractului
din determinat in nededeterminat incepand cu ziua in care incetat cim, zi in care am transmis si revisalui la inspectiamuncii.
Varianta cea mai corecta este aceea a incheierii unui nou contract de munca, pe perioada nedeterminata cu stipularea exacta a intrarii acestuia in vigoare cu data incheierii CIM pe perioada determinata.
Intr-adevar, nu este nevoie de decizie de incetare, atata timp cat contractul pe perioada determinata inceteaza de drept la data limita inscrisa, iar prelungirea lui se poate face prin act aditional care sa cuprinda un alt termen. Puteti insa mentiona, in cadrul CIM pe perioada nedeterminata nou incheiat, ca acesta intra in vigoare la data de....., data incetarii CIM nr. ....din..... pe perioada determinata, incheiat anterior cu acelasi angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare cim perioada determinata in nedeterminata mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Cum pot transforma CIM din durata determinata in durata nedeterminata fara a se pierde nici o zi de lucru pentru salariat? Este suficient un act ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez pentru un contract cu perioada determinata de 3 luni pe care trebuie sa-l prelungesc cu acelasi termen ... (vezi toată discuția)
Contractul pe perioada determinata RACF RACF am un contract pe perioada determinata care inceteaza maine ,deci trebuie sa-i fac incetarea dar vreau sa-i fac alt contract tot pe perioada determinata.nu ... (vezi toată discuția)