avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata CAS pt.program de 2 ore/zi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata CAS pt.program de 2 ore/zi

Buna ziua ! In perioada (oct.2005-sep.2008)am lucrat la o firma part/time 2 ore /zi si nu stiu daca a fost platit CASul. Daca nu a fost platit pot sa-l platesc eu ? Fac aceasta pentru vechimea in munca. Va rog daca aveti solutii ! Am fost incadrat cu salariul minim cu studii superioare. Avetii idee cat ar fii de plata pe luna. Va multumesc anticipat ! S V
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:15, 15 Octombrie 2011
puteti verifica salariul trecut in CIM.
vechimea in munca nu mai depinde de norma de lucru
Va multumesc foarte mult pentru raspuns ,dar daca firma nu a platit CAS s-a dus vechimea cel putin asa cred si in acest caz intrebam daca pot plati eu CAS respectiv,mai ales ca a trecut ceva timp iar eu nu mai lucrez la ei de 3 ani.DECI se poate plati sau nu in acest caz sau nu este nevoie. Va multumesc ! SV
la inceputul anului acesta sau anul trecut s-a dat o lege care da dreptul sa platiti cas-ul pe ultimii 5 ani
cel mai bine va informati la casa de pensii
Exista un articol de lege care-ti permite sa platesti asigurarea retroactiv pe maxim ultimii 5 ani in momentul in care inchei contract de asigurare.
Dar se va calcula la salariul minim pe economie. adica de la cca 10 mil anul 2005 pana la cca 25 mil pe 2010.

mergeti la cas si puteti verifica daca a fost platita contributia sau nu.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
grandanat, utilizator
savuvirgil:
1. Cereti la Casa de Pensii adeverinta cu stagiul de cotizare si veti vedea acolo toata situatia din perioada aprilie 2001 si pana in prezent (inclusiv 2005-2008).
2. Nu se poate plati retroactiv contributia la pensie.
3. - Deoarece contributia a fost retinuta pe statul de plata si nu a fost achitata, perioada respectiva se ia in calcul numai ca stagiu nu si ca sume deoarece nu s-a achitat contributia.
- Adica punctul de pensie este zero.

grandanat:
1. Daca spuneti care este acel articol de lege va dau 10 cu felicitari.
2. Ce este "10 mil. pe 2005 si 25 mil.pe 2008"?

Alte discuții în legătură

Instiintare de plata retroactiva pfa norma de venit MikePort MikePort Buna, Situatia mea este urmatoarea: - 2000 - 2006 - Angajat cu carte de munca - din ianuarie 2007 am PFA norma de venit - in 2008 am fost si angajat si ... (vezi toată discuția)
Plata c a s retroactiv ivanov cristina ivanov cristina Buna ziua As dori un raspuns la urmatoarea intrebare.Trebuie sa platesc CAS in cazul meu , in anul 2003 am infiintat PFA am platit la stat toate taxele dar la ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac ,va rog din suflet sfatuitima giovana giovana in anul 2004 mi-am deschis o autorizatie de pers. fizica autorizata, ca taximetrist. in anul 2006 am mers la directia muncii sa-mi platesc retroactiv din urma ... (vezi toată discuția)