avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren succesiune

speta este in felul urmator: x are 3 copii(un baiat si 2 fete) , titlul de proprietate apare pe numele unui singur copil, respectiv bunicul meu, care a decedat, mama ramanand unica mostenitoare, intrebarea mea este daca , surorile bunicului meu au drept de mostenire?
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109, Traducator autorizat
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 20:33, 14 Octombrie 2011
Ce fel de titlu de proprietate este? A fost obtinut prin legea funciara?

In principiu nu au nici un drept asupra mostenirii bunicului dvs.
prin lg 18/1991
X este un parinte al bunicului dv?
si titlul de proprietate este mostenirea lasata de X celor 3 copii, printre care si bunicul dv?
demult, inainte sa existe carti funciare, au fost cazuri cand o proprietate apartinea mai multor proprietari, insa pe titlu de proprietate era trecut unul singur (asta nu inseamna automat ca e numai a celui din titlu).
Legal, X murind, lasa mostenirea lui celor 3 copii, nu doar bunicului dv. Acum, depinde de situatia dv. Trebuie sa aflati cum a ajuns titlul de propr. doar pe numele bunicului...
Nu au nici un drept surorile asupra respectivelor imobile in acest moment.

@Nicko_sylvia, a obtinut titlul pe baza legii funciare din 1990 prin care se emiteau titluri doar celor care cereau.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
DECI NU AU NICIUN DREPT ASA CUM A SPUS SI DL AVOCAT

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate cf. legii 18 toricelli toricelli Buna seara si La Multi Ani tuturor! Va scriu cu rugamintea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: In 1991 tatal meu si fratele lui in numele bunicii ... (vezi toată discuția)
Buna seara va rog o rezolvare la speta de mai jos ! am un vecin ... johnny_1961 johnny_1961 Buna seara Va rog o rezolvare la speta de mai jos ! Am un vecin carui i au murit parintii !Singur la parinti .Are un titlu de propietate 7.5 ha care este pe ... (vezi toată discuția)
Speta interesanta tosonel tosonel Va propun urmatoarea speta: Doi soti, inainte de anii 40 cumpara o mosie formata din 110 ha teren arabil si 15 ha padure. Cei doi soti au impreuna din ... (vezi toată discuția)