avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare ca platitor de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare ca platitor de tva

am deschis la sfarsitul lunii septembrie o firma. contabilul meu mi-a spus ca nu putem factura cu tva pentru ca din luna iulie 2011 nu poti trece inca de la deschiderea firmei ca platitor de tva ci trebuie sa depui niste acte, trebuie sa vina garda financiara la sediu si de abia dupa obtii un certificat. toata procedura durea de la o luna la doua luni, timp in care pierd doua contracte mari din cauza ca nu pot factura cu TVA. vreau sa intreb daca asa este si daca se poate urgenta procedura. daca este corecta informatia atunci vreau sa zic ca de abia am deschis firma ca deja imi este greata de sistemul nostru si de cum "dam" in cap de la inceput tinerilor intreprinzatori.
Cel mai recent răspuns: css_romania , utilizator 15:38, 31 Octombrie 2011
nu dureaza atat de mult, intr-adevar trebuie sa aveti un control de la garda financiara, dar acest controil este pur formal- daca aveti spatiu necesar si suficient desfasurarii activitatii, daca actele de infiintare sunt ok, etc. Nu aveti de ce sa va alarmati, putina rabdare si in 2 saptamani aveti totul rezolvat.
am depus de doua saptamani dosarul si nu ne-a sunat nimeni, nu a venit nimeni sa vada sediul si noi stam si pierdem lucrari din cauza statului roman. halal legislatie! am inteles ca dupa vizita lor mai dureaza inca nu stiu cat pana iesie certificatul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma noua cristinagaz cristinagaz buna ziua! Ce pasi mai trebuie sa parcurg pentru a reusi sa imi scot si certificatul pentru inregistare in scop de TVA pentru firma infiintata de 2 ... (vezi toată discuția)
Sediu social fara activitate si platitor de tva mihaidp mihaidp Buna dimineata, Imi deschid o firma. Sediul social este apartamentul in care locuiesc si vreau sa-l declar fara activitate. Vreau ca firma sa fie platitoare ... (vezi toată discuția)
Devii platitor tva cu comisie de la garda financiara? florin89 florin89 Buna seara, Am si eu problema urmatoare: O firma infiintata in luna aprilie 2011, neplatitoare de TVA doreste sa devina platitoare de TVA. Am fost la ... (vezi toată discuția)