avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit Semestrul I 2010 vs Semestrul II 2010 - ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit Semestrul I 2010 vs Semestrul II 2010 - titluri de valoare/bursa

Buna seara,

Sunt persoana fizica (nu PFA!!) am tranzactionat titluri de valoare in anul 2010.
Pe Semestrul I 2010, am avut castig.
Pe Semestrul II 2010, am avut pierdere.
Per total an 2010, am pierdere deci nu am de ce sa platesc impozit (chiar am de recuperat, deoarece SSIF a retinut si virat 1% in numele meu, pt Sem 1).

Am primit acum Decizia de impunere pt 2010, dar mi-au calculat doar pt Sem 1 2010 si ma pun sa platesc impozit.

Am fost la Admin Fin sa le explic ca trebuie sa treaca in ea tot anul 2010 si nu am de plata insa au sustinut ca asa e legislatia, ca au fost 2 perioade distincte si ca or sa imi mai dea o Decizie pt Sem II 2010 cu zero lei de plata (pt ca am avut pierdere) dar sunt obligat sa platesc acum iar pierderea de pe Sem II o pot recupera oricand in urmatorii 7 ani de zile.

Vad ca s-au mai lovit si alte pers de aceasta situatie; chiar pe forum a mai scris cineva despre aceasta problema insa nu i s-a raspuns.

Ce ma sfatuiti ? Mi se pare o aberatie sa nu mi se permita sa cumulez cele 2 Semestre.

Multumesc

www.avocatnet.ro/content/for...

[ link extern ]

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Impozitare castiguri la bursa 2010 CristinaPo CristinaPo Am primit de la Administratia Financiara o decizie de impunere anuala privind castigurile mele realizate din tranzactionarea titlurilor de valoare in anul 2010 ... (vezi toată discuția)
Deduceri pierderi fiscale trabzactii bursiere bogdip bogdip Buna ziua, As dori sa aflu parerile unor experti in domeniu in legatura cu deducerea pierderii fiscale dintr-un an. Am cautat pe net si am gasit atat in codul ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere fiscala din 2009 camicami camicami in declaratia 101/2009 am pierdere fiscala de recuperat de 9524 lei. In trim.1 din 2010 am avut profit brut impozabil 42.735 lei din care am scazut ... (vezi toată discuția)