Buna, am 18 ani impliniti recent si am probleme vechi de violenta si neintelegeri in familie. Mama mea este casatorita de 19 ani si pe cand era insarcinata tatal meu si-a dat arama pe fata: este un betiv notoriu si a batut-o de multe ori. Am amintiri vagi de cand eram mic cum o fugarea, o scotea in strada *iarna chiar* si sustinea ca pe mine ma iubeste, ca pt mine face orice etc. Problemele au persistat, dar mama a continuat sa traiasca cu el, pentru ca sa am eu ambii parinti alaturi. De vreo 2-3 ani s-a agravat situatia, fiind beat tot mai des, iar daca indraznim sa facem scandal cand e beat face urat. Astazi a fost din nou beat si n-am mai rezistat, i-am spus despre felul in care ia banii din casa si ii investeste in ce ii vine lui in cap. A innebunit, ne lasa banii necesari doar pentru o amarata de paine zilnica, aproape nimic altceva. In fine, la cearta de azi a inceput iar cu amenintari la adresa mamei mele, a tatalui ei (poveste veche si ura fara motiv impotriva socrului), iar cand m-am bagat sa-i iau apararea mamei, m-a amenintat si pe mine ca "Iti dau una de te ruinez si iti ruinez viitorul" , ceva de genul. Nu m-am lasat, iar cand a incercat sa-mi dea o palma, l-am blocat, iar mama a sarit si ea sa ma apere. In accesul lui de furie, a facut ceva pentru prima data: a luat cutitul de pe masa si ne-a amenintat cu el. Era aproape gata sa loveasca in unul din noi cu el, dar dupa ce i-am strigat sa se calmeze si sa-l puna jos, iar mama a tipat de frica, ne-a urlat sa iesim din casa, si ne-a fugarit pe diferite usi, eu blocandu-i intrarea prin ele cum puteam mai bine. Acum sunt traumatizat pe viata, inca simt efectele sperieturii, iar mama mea e devastata si am decis ca nu se mai poate. Are antecedente cu politia si in cazul nostru, si in niste conflicte cu vecini. A primit o amenda de 600 lei acum 2 ani. Vreau sa stiu de ce anume poate fi acuzat, care sunt legile pe care se bazeaza acuzele, pedeapsa, durata pedepsei si masurile de securitate care pot fi luate in cazul in care vrea sa se razbune pe noi. Mentionez ca el e singurul din casa care lucreaza, eu sunt clasa a 12-a, iar mama din cauza unor boli nu poate lucra, asadar sprijin finaniciar nu avem decat in cazul divortului. As vrea sa ma ajutati si in privinta asta, pentru ca a mers prea departe de data asta. Astept raspuns cat mai urgent.