avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbarea numelui de familie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbarea numelui de familie

Buna ziua, am o mica neintelegere cu viitorul meu sot in ceea ce priveste numele de familie. El are un nume mai ciudata...nu foarte urat dar nici placut, si doreste ca dupa casatorie sa luam numele meu, care la randul meu nu imi place...ambele sunt nume pe care intotdeauna s-a putu face glume si forma porecle. Solutia ar fi numele de fata al mamei, dar parintii nefiind divortati...oare poate sa isi schimbe numele de familie in cel al mamei?parintii lui fiind deacord..cum putem proceda?
Pentru motive intemeiate numele sau prenumele poate fi schimbat pe cale administrativa. Pentru acest lucru mergeti la primaria de domiciliu, la starea civila de unde incepeti formalitatile de schimbare de nume. Daca numele viitorului dvs. sot este indecent sau contine o anumita conotatie poate fi schimbat. Procedura dureaza undeva la 3 luni. Dupa care va casatoriti si treceti dvs. pe numele dumnealui, scapand astfel de ambele nume.
Va multumesc pentru sfaturi! vom merge sa vedem ce se poate rezolva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui la casatorie Bettina88 Bettina88 Buna ziua! Am o nelamurire: viitorul meu sot are un nume dublu de familie, iar la casatorie as dori sa preiau doar unul din numele lui. Este ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi schimb numele de familie alexandraale alexandraale sunt studenta am 20 de ani si vreau sa-mi schimb numele de familie . parintii mei sunt casatoriti .dar eu nu mai vreau sa port numele tatalui de familie . il ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume APMAngel APMAngel Buna ziua, Aplelez la dvs. cu o intrebare privind schimbare de nume. In luna august am sa divortez si doresc sa renunt la numele sotului meu. Intrebarea ... (vezi toată discuția)