avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog din suflet sa ma ajutati...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog din suflet sa ma ajutati...

Ma numesc Sisu Raluca si am aproape 21 ani si am o foarte mare rugaminte la dvs daca ma puteti sfatui in legatura cu o problema...In ce consta aceasta:acum aproximativ 7 luni de zile am avut un conflict cu un fost prieten,in urma caruia am primit amenintari cu moartea,amenintari cu privire la distrugerea locuintei familiei mele,si multe de genul acesta...M-am consultat cu un politist in legatura cu acest caz,iar dansul mi-a raspuns ca nu pot face nimik deoarece nu am probe...Intr-adevar nu am avut decat niste sms-uri foarte,foarte urate si multe telefoane date in miezul noptii spre a ma teroriza...Sincer va spun nu stiu incotro sa o apuc deoarece am "interdictie"sa mai intru in comuna natala si drept urmare nu pot sa imi vizitez bunica care este foarte bolnava.Pe langa aceasta,mai am de recuperat niste imbracaminte in valoare aproximativa de 1200 lei pe care le-am lasat respectivului individ pana la intoarcerea mea din strainatate(unde am stat apoape o luna).Nu stiu daca am explicat bine,dar sper sa intelegeti ca acum sunt in pragul disperarii:((...stau pe la o prietena 1 luna,mai ma duc la vreo matusa....si tot asa...Nu mai pot:((
Cel mai recent răspuns: ContSters37888 , utilizator 21:09, 16 Septembrie 2008
Codul penal incrimineaza infractiunea de amenintare astfel:
Art. 193
Fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Privitor la plangerea prealabila, iata dispozitiile Codului deprocedura penala:
Art. 279
(1) Punerea in miscare a actiunii penale se face numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate, in cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara astfel de plangere.
(2) Plangerea prealabila se adreseaza organului de cercetare penala sau procurorului, potrivit legii.
Continutul plangerii
Art. 283
Plangerea trebuie sa cuprinda descrierea faptei, indicarea autorului, aratarea mijloacelor de proba, indicarea adresei partilor si a martorilor, precizarea daca persoana vatamata se constituie parte civila si, atunci cand este cazul, indicarea persoanei responsabile civilmente.
Termenul de introducere a plangerii
Art. 284
(1) In cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila, aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
(2) Cand persoana vatamata este un minor sau un incapabil, termenul de 2 luni curge de la data cand persoana indreptatita a reclama a stiut cine este faptuitorul.

Astfel, in termen de 2 luni de la savarsirea faptei puteti depune plangerea prealabila la parchetul de pe langa judecatoria in raza careia s-a savarsit fapta sau la politia judiciara (de preferat este la parchet). Aceasta poate fi expediata si prin posta.
Pe parcursul cercetarilor, va puteti retrage plangerea sau va puteti impaca.
trebuie sa te adresezi parchetuilui,(procuraturii )in privinta amenintarii sincer sa fiu te duci LA PROCURATURA ca si la spovedanie la preot si trebiue sa te ajute cumva
, cat despre interdictia de a intra in comuna ta natala nu o poate aplica decat magistratul, anunta politia despre ceea ce spui ,ca ai frica de suferi in privinta cand esti in acel loc , ei trebie se asigure ordinea acolo, bine ar fi sa-ti asiguri un agent de paza ,
in alta ordine de idei in Romania nu este reglementat inca concubinajul din cate inteleg ia-i lasat anumite bunuri pe care daca nu reusesti sa le recuperezi , trebuie sa cauti dovezi ca sunt ale tale , orice dovezi in cazul cand intervine MINISTERUL PUBLIC (parchetul ), iar in rest trebuie sa te adresezi judecatoriei unde trebuie platit si taxe , NU SE POATE SA NU GASESTI PROBE , SPER SA TE AJUTE SI CEI CARE FAC ANCHETA PENALA
in concluzie sfatul meu este sa faci o plangere parchetului de pe langa judecatoria unde esti , si in rest sunt obligati sa te sfatuiasca mai departe este singurul in drept sa asigure interesul general in societete, DE ASEMENEA INCEARCA SA TE ADRESEZI PRIMARULUI, PREOTULUI DIN ACEL LOC , SI DE ASEMENEA CAUTA SPRIJIN CAT MAI LARG PT. A REZOLVA CAZUL CAT MAI BINE POSIBIL, succes si buna intelegere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare Sandy11 Sandy11 Buna ziua am colaborat cu politia si cu ajutorul meu au inchis 2 traficati de droguri care dupa o luna au iesit. Am primit amenintari de la prietenii acestora ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila pt amenintare Silvia Barbulescu Silvia Barbulescu As dori sa depun plangere penala pentru savarsirea infractiunii de amenintare. Va rog sa mi spuneti daca exista prevazut un termen pentru depunerea anei ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea ionel1971 ionel1971 ce pot face in cazul amenintarii cu moartea de catre o persoana si cam ce pedepse sunt pt asemenea fapte (vezi toată discuția)