avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Munca in Germania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Munca in Germania

Salut,
am nevoie de un sfat (sau mai multe) pertinent pentru situatia in care ma aflu.
1. Am fost selectat sa lucrez pentru o companie germana in Germania.
2. Compania mi-a dat de ales doua alternative de colaborare: a) angajat permanent al companiei in Germania sau b) contract de colaborare ca selfemployed sau SRL romanesc.
3. Activitatea se va desfasura in intregime in Germania si va dura probabil minim 2 ani.
4. Am ales sa imi infiintez un SRL in Romania si sa lucrez cu firma germana in baza unui contract de colaborare, ca si angajat roman al firmei mele.

intrebarile mele sunt:
Voi plati taxe si impozite pe salariu in Germania sau in Romania?
Daca voi plati in Germania ce acte am nevoie, unde se depun, si se depun dela inceput sau dupa trecerea a 180 de zile cand se presupune ca voi deveni rezident.
In ce categorie de impozitare si taxe ma incadrez (sunt casatorit, fara copii, sotia va locui in continuare in Romania) ?
Din informatiile pe care le am salariul pe care il declar nu poate fi mai mic decat salariul minim impus destatul german pentru activitatea respectiva, este corecta informatia sau falsa?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:50, 15 Octombrie 2011
Opinia mea este ca veti plati in Romania,deorece veti fi platit de o persoana juridica romana(salariat )Pe de alta parte banuiesc ca in contractul incheiat cu firma germana ati stabilit care este valoarea prestatiei.Nu stiu daca pe germani ii intereseaza salariul dvs din Romania ,in principiu nu cred.In legatura cu actele de rezidenta cred ca o sa va lamuriti la fata locului ,adica in tara unde veti lucra.
Veti elibera factura fiscala catre partenerul din Germania si veti factura cu taxare inversa, ca urmare, nu veti plati TVA ci doar impozit pe profit. Daca va angajati la propria dvs. firma, veti plati in Romania impozit si contributii sociale aferente salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitatea angajatului unui srl romanesc in germania weirded weirded Buna ziua. As vrea sa va supun atentiei o dilema in care m-am regasit recent, dupa cum urmeaza: Sunt administratorul si unicul angajat al unui SRL(imm, ... (vezi toată discuția)
Dubla impozitare germania ?! rusualexandru rusualexandru Buna ziua, Am urmatoarea problema si va cer ajutorul deoarece nu cunosc legislatia in vigoare aplicabila in aceasta situatie: Sunt inginer petrolist ... (vezi toată discuția)
Pot lucra ca freelancer din romania pentru o firma din germania? Mimisiku Mimisiku Buna ziua, am nevoie de asistenta in urmatoarea situatie: Mi s-a oferit posibilitatea de a lucra cu o companie germana in domeniul publishing (jurnalism). ... (vezi toată discuția)