avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

sint nascut in 01-02-1955,si am lucrat 10 ani si 3 luni in grupa-1-a,si 15 ani in grupa-2-a,plus mai am cotizati 5 ani in alte domenii . Intrebarea mea este cind ma pot pensiona.
Cel mai recent răspuns: viorelmuresan , utilizator 09:03, 25 Octombrie 2011
1. Pentru un barbat nascut in februarie 1955 varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Pentru cei peste 25 de ani luctati in gr.I si a II-a de munca se reduce varsta standard de pensionare cu 5 ani si 6 luni.

3. Asadar va puteti pensiona de limita de varsta la 59 de ani si 6 luni adica in august 2014.
eu am mai lucrat 10 ani in Spania .August 2014 este valabil si in Spania pentru pensionare sau trebuie sa astept varsta standard din aceasta tara ?
Am fost informat dar nu oficial ; daca am peste 10 ani munciti in grupa -1.a ,mi se calculeaza o reducere de 6 luni la an cum era legea inainte de 1 ianuarie 2011.Eu am 10 ani si 3 luni.
1. In primul rand va rog sa nu mai deschideti noi discutii in legatura cu aceeasi problema, incalcati pct. 3.3 din regulamentul de postare.

2. In al doilea rand va rog sa va hotarati in privinta stagiilor. In discutia de mai jos
www.avocatnet.ro/content/for...
ati scris ca ati lucrat 20 de ani in grupa II de munca, in prezenta discutie ati scris ca ati lucrat 10 ani in grupa I de munca si 15 ani in grupa II de munca. Stagiile sunt extrem de importante daca doriti sa primiti un raspuns corect.

3. Cine v-a spus ceea ce ati scris in ultimul mesaj v-a spus o mare prostie, fara nicio legatura cu prevederile legale in vigoare.

Nu trebuie facuta confuzie intre reducerea varstei standard de pensionare pentru perioada lucrata in grupe de munca si perioada suplimentara de 6 luni acordata pentru fiecare an intreg lucrat in grupa I de munca. Aceasta perioada suplimentara se adauga stagiului realizat, nu se scade din varsta standard de pensionare.

4. Fata de datele prezentate in acest topic, domnul Valeriu Tudor v-a spus tot ceea ce era de spus.

5. Pentru pensie din partea statului spaniol, accesati link-ul de mai jos:
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc pentru informatii ,.si scuzati prntru abuzul meu de intrebari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Data iesire pensie CameliaGh CameliaGh Buna ziua. Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Nascut 14 martie 1955, Barbat; vechime 36 ani 11 luni din care: 10 ani 4 luni grupa I -100% ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010 gabriela767 gabriela767 am 14 ani vechime in grupa 1 de munca + ce mi se mai adauga la ei cu atatea legi care s-au scimbateu una nu mai stiu la ce varsta voi iesi la pensie.Sunt ... (vezi toată discuția)