avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA problema cu tva la un autovehicul
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

problema cu tva la un autovehicul

Am cumparat o masina care este inmatriculata pe firma , propitaru a instrainat-o unui camatar si i-a facut un contract notarial de vanzare daca nu returneaza bani ramane fara ea, firma nu i-a eliberat factura, acest camatar a vandut-o la randul lui, adica masina a trecut pe la mai multe persoane , in final a ajuns la un baiat din bucuresti care a facut factura pe ea ( din cate am aflat de administratorul firmei ca este falsa , asa sustine el) dar acel baiat a facut si fisa de la primarie in care este firma apoi baiatul din bucuresti apoi apar eu , cand l-am sunat pe patronul firmei mi-a spus ca factura este falsa si ca sa imi faca una buna trebuie sa ii platesc tva-ul, eu sunt de pare ca ar trebui sa il plateasca camataru nu eu sau vrea sa scoata bani de pe mine ? ( am toate actele pregatite pt inmatriculare am fost cu ele la politie si nu mi-au spus sa vre-o problema, cu exceptia ca trebuie sa recuperz talonul ca a fost prins un dintre intermediari care a circulat fara itp si trebuie sa il ridic de la politie ca sa complectez actele la dosar)ce trebuie sa fac in acesta situatie?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:18, 17 Septembrie 2008
gabitzu1983 a scris:

Am cumparat o masina care este inmatriculata pe firma , propitaru a instrainat-o unui camatar si i-a facut un contract notarial de vanzare daca nu returneaza bani ramane fara ea, firma nu i-a eliberat factura, acest camatar a vandut-o la randul lui, adica masina a trecut pe la mai multe persoane , in final a ajuns la un baiat din bucuresti care a facut factura pe ea ( din cate am aflat de administratorul firmei ca este falsa , asa sustine el) dar acel baiat a facut si fisa de la primarie in care este firma apoi baiatul din bucuresti apoi apar eu , cand l-am sunat pe patronul firmei mi-a spus ca factura este falsa si ca sa imi faca una buna trebuie sa ii platesc tva-ul, eu sunt de pare ca ar trebui sa il plateasca camataru nu eu sau vrea sa scoata bani de pe mine ? ( am toate actele pregatite pt inmatriculare am fost cu ele la politie si nu mi-au spus sa vre-o problema, cu exceptia ca trebuie sa recuperz talonul ca a fost prins un dintre intermediari care a circulat fara itp si trebuie sa il ridic de la politie ca sa complectez actele la dosar)ce trebuie sa fac in acesta situatie?#-o

Sfatul meu este sa consultati un avocat si faceti in prezenta acestuia actele de cumparare.
Totusi vorbiti de o factura falsa, e mai bine sa va luati masuri de precautie, sa nu aveti probleme probleme mai tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto sh prin intermediar RolandSachelarescu RolandSachelarescu Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Vreau sa cumpar o masina. Baiatul de la care cumpar masina a cumparat-o si el la randul lui de la ... (vezi toată discuția)
Problema inscriere masina din cauza unei chitante false a taxei auto de poluare nicejob nicejob Buna ziua, am si eu o problema la care nu ma pot descurca sau cel putin nu o pot intelege, daca se poate ca cineva sa ma lamureasca...pentru a sti ce fel de ... (vezi toată discuția)
Recuperare talon anbo anbo Buna ziua! sunt un utilizator nou, am o problema cu masina pe care am cumparat-o anul trecut de la un intermediar. Nu am stiut ( si e adevarat ca nici nu am ... (vezi toată discuția)