avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurari medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurari medicale

Din anul 2000 am plecat din tara in Spania unde am platit asigurarile medicale ,si platesc si la ora actuala .Va rog sa ma informati cum trebuie sa procedez pentru a plati in continuare asigurarile in tara si daca treduie sa platesc din urma .
Cel mai recent răspuns: viorelmuresan , utilizator 11:23, 18 Octombrie 2011
De ce ati vrea sa platiti asigurare de sanatate atat in tara cat si in Spania? Asigurarea din Spania este valabila si in Romania daca aveti cardul european de sanatate sau formularul european 112
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Multumesc pentru informatie ,dar eu am pus intrebarea fiindca sunt in somaj din Spania si peste putin timp se termina somajul si am vrut sa stiu ce am de facut .
Pai de ce nu ati spus si asta? Daca ramaneti in Spania puteti continua sa platiti asigurarea acolo, daca va intoarceti in tara faceti contract cu CNAS si platiti in tara
va multumesc pentru informatiile date .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul e 104 (totalizarea perioadelor de asigurare) ContSters218018 ContSters218018 Buna ziua. Va scriu, deoarece am urgent nevoie de ajutorul dvoastra in ceea ce priveste Formularul european e 104 pentru a dovedi la casa de asigurari din ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala....o problema in strainatate!! addynutza addynutza Buna seara, sunt plecata in Spania si vreau sa-mi scot acte aici, mai exact certificatul verde insa nu pot pentru ca nu am medic de familie aici,. Card ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot apara legal de familie daca aceasta nu-mi este familia naturala si in cazul in care decedez imi poate dona organele ispires ispires Am refuzat cardul de sanatate si cei din casa, care nu-mi sunt familia naturala (ci doar apare in acte) sunt violenti si fac tot ce le sta in putinta ca sa ma ... (vezi toată discuția)