Buna seara !
intr-o cerere de "deschidere cont piete de capital" (accesorie contractului de prestari servicii pe care intentionez sa il semnez cu un broker, obiectul contractului fiind cumpararea/vinderea de actiuni de pe piata bursiera) sunt obligata, si daca da, conform caror texte de lege sa furnizez informatii si despre ce profesie am, care este ultimul angajator, ce venituri am, stare civila, ce profesie are sotul si ce venituri , etc ?
inteleg anexa contractului declaratie pe proprie raspundere cum ca nu fac parte din categoria persoanelor cu acces la informatii privilegiate/confidentiale in legatura cu un emitent ale carui instrumente financiare sunt admise pe piata bursiera, ca nu sunt persoana publica sau expusa politic.....dar restul ?
multumesc anticipat pentru orice raspuns.
P.S. daca am postat gresit intrebarea....rog moderatorul sa mute topicul in locul potrivit. multumesc din nou.
Noroc ca avem lege in acest sens (lg.677/2001 actualizata cu modificarile si completarile ulterioare)...sens in care e bine sa nu va expuneti daele cu caracter personal ''oricui''...
E bine sa stiti faptul ca entitatile fizice/juridice, care opereaza date cu caracter personal ar trebui sa fie autorizate in acest sens...
;)
multumesc.
stiu ca nu e bine sa iti expui datele personale oricui...tocmai de aceea mi se par extrem de suspecte aceaste rubrici. si da, brokerul e autorizat ca prelucator de date cu caracter personal. e totul ok din punctul lui de vedere. problema este ca pe fomularul intitulat "cerere deschidere cont piata de capital" apar rubrici cu steluta, "obligatoriu de completat"....
si intrebarea ramane: cand te hotarasti sa "joci" la bursa....care sunt datele personale minime pe care trebuie sa le furnizezi brokerului ? altfel spus....in afara de adresa de domicliul, cnp, serie si nr carte identitate, tel , mail , fax.....ce alte date esti obligat LEGAL sa furnizezi ?
ca ei isi fac propriile sondaje si etc....ca iti baga sub nas niste hartie sa "semnezi ca primarul"....depinde de "prost"....scuzati exprimarea
Caut avocat
eleonora78
buna ziua,
caut avocat bun pentru litigiu comercial pe piata de capital. Sunt in recurs in anulare cu termen 22.02. Cine ma poate ajuta , va rog? (vezi toată discuția)