avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Criza de bani pentru plata onorarilor avocatilor care ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Criza de bani pentru plata onorarilor avocatilor care presteaza asistenta juridica din oficiu

Daca statul prin organele sale ar proceda la executarea silita a persoanelor care datoreaza cheltuieli de judecata ar avea bani pentru incetarea crizei lipsei banilor pentru...avocati.Ma intreb in ce alta tara din Uniunea Europeana se mai intampla asa ceva, pentru ca din cate stiu eu nu se intampla asa ceva..
Este foarte straniu ca avocatii sa fie plati cu intarziere pentru motivul ca nu sunt bani pentru ei.
Statul asteapta ca persoanele condamnate penal sa isi achite de bunavoie datoriile catre stat.
Adica sa astepte ca un infractor sa le dea bani...
In plus, mai exista si un termen de prescriptie extinctiva.

Stimati colegi, voi ce parere aveti despre aceasta problema ?

avocat Claudiu Lascoschi
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:12, 17 Septembrie 2008
probabil se doreste , sau se impune APOSTOLATUL,
ar fi interesant, ce parere are despre acest fapt un avocat dintr-o tara cum ar de ex. Franta , si cum s-ar actiona acolo in astfel de cazuri daca ar aparea
Nu mai DRAMATIZATI atit de mult problema. Nu e chiar asa.:)
Ati vazut protocolul incheiat intre UNBR si Ministerul inJustitiei ? Pai cum sa nu se plateasca cu intarziere cand ai nostrii reprezentanti au acceptat asa ceva "plata se va face in limita fondurilor disponibile" X-( (coordonatorul oficiilor la judecatorie)
ps : Au mai facut odata avocatii greva pentru aceste probleme
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2008
Mihai Tomescu, Avocat
filipstelian a scris:

Nu mai DRAMATIZATI atit de mult problema. Nu e chiar asa.:)


Dar cum este ?

Protestul (greva) nu a fost pentru onorarii din oficiu neplatite, ci pentru problema Baroului Constitutional-barouri parale ilegale.
Poate ca majorarea cuantumului onorariului ar putea justifica o astfel de intelegere.Altfel, eu nu o consider in favoarea avocatilor.In plus, mai se ridica si intrebarea : cat timp sa nu fie fonduri disponibile?
Cert este un lucru.In procesele penale este obligatorie prezenta asistentei juridice in anumite cazuri.Si ce se va intampla daca niciun avocat nu va mai dori sa merga sa presteze asistenta juridica din oficiu.

Avocatii din oficiu in prezent nu pot sa isi exprime parerea in mod liber pentru ca exista riscul sa primeasca sedinte de judecata din care sa nu iasa aproape nici un ban.In prezent, repartizarea se face de functionari ai baroului care au practic putere de decizie.
De aceea am lansat ideea cu registrele pentru a-si putea alege singuri ziua si instanta in ordinea cronologica inscrierii la oficii.Ce poate fi mai corect de atat ?
Fara discutii ca ar fi fost favorizat careva.Ordinea inscrierii si alegerea facuta de avocat ii va apartine in mod exclusiv.

avocat Claudiu Lascoschi
In Dambovita nu e asa domnule coleg .Asa cum spuneam sunt coordonatorul oficiilor la Judecatoria Targoviste si singurul criteriu de repartizare a oficiilor este acela al egalitatii sumelor .Da incerc sa aiba fiecare coleg incasari din oficii cat de cat egale si iata ca asa am reusit sa starpesc disputele care existau cu privire la zilele in care sunt mai multe oficii si la alte asemenea . Da am impus o dictatura a egalitatii si astazi toti sunt deacord cu mine.

Alte discuții în legătură

Eu cu cine votez? ContSters17674 ContSters17674 Stimati colegi, membri ai Baroului Bucuresti, tot primesc atentionari pe tel mobil cum ca pe 5 octombrie trebuie sa ne prezentam sa ne alegem Decanul. Si mi-am ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu incepatorius incepatorius am o problema pe care cred ca o au toti avocatii "proaspeti". sunt inscris la "oficii", dar nu prea ma inteleg cu avocatul care este responsabil de ... (vezi toată discuția)
Prestigiul profesiei de avocat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Prestigiul profesiei de avocat cum ar putea fi aparata in modul cel mai concret ? Exista oare riscul de a fi afectata ? Prestigiul avocatiilor privit la ... (vezi toată discuția)