avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... APA OPRITA!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

APA OPRITA!!

Buna ziua! locuiesc pe o scara pe care s-a oprit apa calda de o saptamana pe motiv de neplata. exista datorii de 35000 lei, am inteles de la administrator ca au fost dati in judecata restantierii, procedura care probabil va dura destul de mult. Intrebarea mea este: pana la sentinta judecatoreasca se poate face ceva pentru furnizarea apei, exista vreo modalitate de rezolvare a problemei macar temporara pana la definitivare?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:46, 16 Octombrie 2011
ma tem ca nu
:(
@ralukbuza,
Intotdeauna exista si alte solutii pentru rezolvarea situatiei, in afara de instanta sau pana la obtinerea unei hotarari a instantei.
De fapt, fiind in procese cu restantierii, instantele pot sa-i oblige la plata restantelor pe proprietari, dar nu pot obliga furnizorul sa deschida apa calda, aceasta nefacand obiectul proceselor cu restantierii din blocul dumneavoastra.
Rezolvarea imediata este la indemana conducerii asociatiei dumneavoastra. Presedintele, administratorul, membrii comitetului sa mearga in audienta la directorul furnizorului de apa calda. Sa prezinte situatia, sa arate ca sunt in curs de judecata cu restantierii si sa solicite esalonarea debitelor. Sunt convins ca furnizorul va accepta reluarea furnizarii apei calde daca cei din conducerea asociatiei semneaza un contract de esalonare si se angajeaza sa plateasca la termenele stabilite in acesta, sumele conform esalonarii. Ca o dovada a bunei intentii si a faptului ca asociatia este in stare de eforturi, delegatia dumneavoastra sa ia in buzunar o suma de 5000 lei si sa o achite pe loc, la casieria furnizorului, in timpul negocierilor.
Intre timp continuati procesele si obligati-i pe restantieri sa-si achite debitele.

ralukbuza a scris:

....... Intrebarea mea este: pana la sentinta judecatoreasca se poate face ceva pentru furnizarea apei, exista vreo modalitate de rezolvare a problemei macar temporara pana la definitivare?

Din pacate hotararea judecatoreasca nu va rezolva in mod practic problema banilor lichizi, restantierii negrabindu-se sau neavand sa plateasca atat de repede cum v-ati dori sumele restante, asa ca singura solutie este o reesalonare a datoriilor la furnizor.
Reesalonarea odata obtinuta va trebui sa dovediti corectitudine in respectarea ei, altfel e posibil sa nu mai primiti alta si sa vi se inchida furnizarea apei calde pe o perioada mai lunga, pana cand veti acoperi restanta.

Deci strangerea banilor necesari platii furnizorului va trebui sa v-o organizati in cadrul asociatiei, eventual marind cota fondului de rulment.... sau alta metoda.
Sigur ca proprietarii nerestantieri nu vor fi dispusi sa plateasca sume in plus pentru acoperirea acestor goluri, dar depinde foarte mult de puterea de convingere a conducerii asociatiei ca acesta este singura metoda de urgenta ca sa capatati si sa va mentineti furnizarea apei calde.
Cand veti recupera restantele si pe masura ce va veti stabiliza situatia veti putea face si returnari de fond de rulment, asa cum acum ati cere proprietarilor marirea cotei pentru solutionarea situatiei de avarie.
Tine numai de organizarea dv. in cadrul asociatei...si de bunavointa furnizorului, evident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dalkia claudia_pana claudia_pana Buna dimineata, Ma numesc Pana Claudia, locuiesc in Ploiesti si m-am lovit de urmatoarea problema: Anul trecut (2009), in luna august ni s-a oprit ... (vezi toată discuția)
De ce sa suportam represaliile ram-ului? alinapetre alinapetre Ziua buna As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva intr-o problema stringenta: unui bloc cu 48 de apartamente i s-a oprit apa de catre lucratorii de la ... (vezi toată discuția)