avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 9/1998, ref. la Decretul 513/1953
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 9/1998, ref. la Decretul 513/1953

Ma poate ajuta cineva, va rog?
Avem inscrisuri ale Comisiei romano-bulgare cuprinse in Tratatul de la Craiova din 1940, care atesta ca bunicul nostru a abandonat in acel an un imobil in Bulgaria.Totusi, nu a fost cuprins in tabelele eliberate de Min. Afacerilor Externe verificate de Comisia Mixta Romano-Bulgara, cuprinse in Decretul 513/1953, desi noi stim ca nu a instrainat proprietatea aceasta niciodata.Mai exista vreo modalitate de a demonstra existenta dreptului de proprietate a bunicului?Am nevoie de raspuns urgent, deoarece avem curand infatisare la tribunal.
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 23:35, 17 Octombrie 2011
De ce nu va adresati autoritatilor bulgare cu o adresa ca sa vedeti ce va raspund.
Ca si in tara noastra trebuie sa existe o institutie care se ocupa cu arhivarea documentelor.Sigur imobilul figureaza intr-un registru denumit matricole de cladiri sau a fost autentificat la sectia de notariat a unui Tribunal.Trebuie sa existe ceva.Studiati modul de organizare al institutiilor statului de la momentul acela si apoi faceti un plan de actiune.Procesul nu se termina la primul termen.Angajati-va avocat sunt chestiuni de mare finete in speta dvs.Singuri nu va descurcati chiar asa usor.
Multumesc mult.Ne-am angajat avocat, dar nu ne-a dat nici o solutie.
Va dau cu placere Legea nr 513/1947 precum si Decretul 553/1953, de care veti avea nevoie probabil, in mod gratuit.

Probabil este vorba de o proprietate in mediul urban, SITUATIE DIFERITA DE CEA OBISNUITA.

Verificati si dispozitiile art V din anexa C la Tratatul dintre roamnia si bulgaria semnat la craiova la data de 7 septembrie 1940.

Telefonul meu este 0720 183 586 , 021/321 41 67.
Sebastian Cudrici
Art 5 din legea nr.9/1998 si art 6 din Normele de aplicare a Legii nr.9/1998 spun in esenta, ca dovada proprietailor preluate de statul bulgar in baza Tratatului se face cu inscrisuri, iar art 6 din Normele de aplicare a legii spun ca prin inscrisuri se inteleg orice fel de acte emanate de autoritati publice cum ar fi acte translative de proprietate, acte fiscale, acte emanate de primarii etc.

Comisia judeteana si/sau ANRP spun in esenta ca degeaba aveti acte doveditoare, daca nu sunteti cuprinsi in tabelele eliberate de MAE. si ca autorul dvs. putea sa inscraineze acele bunuri pe care le dovediti cu inscrisuri.

INSA , PROBABIL NU EXISTA NICI O DOVADA CAREA SA DOVEDESCA CA AUTORUL DVS. A INSTRAINAT ACELE BUNURI PANA LA DATA SEMNARII TRATATULUI DE LA CRAIOVA, astfel incat instanta in lipsa unor dovezi contrare, va analiza temeinic actele care le aveti, bineninteles daca veti sustine si explica in mod corect si coerent situatia.

Multumesc mult pentru raspunsuri.Nu avem, din pacate, nici un act doveditor deocamdata, dar ma gandesc sa mergem in Bulgaria sa incercam la arhiva unui notariat daca pot sa ne atesteze precum ca nu exista pe numele bunicului nici un act de vanzare-cumparare de la data parasirii de el a teritoriului bulgaresc pana in 1953, cand imobilul a intrat in proprietatea statului bulgar.Credeti ca am sanse sa primesc acest act de la aceasta institutie sau de la alta?Si va fi suficient?Imobilul a fost in mediul urban.

Alte discuții în legătură

Tratatul romano-bulgar de la craiova din 1940 vicky_o vicky_o Au existat 2 comisii mixte romano-bulgare, una formata in 1940 si una formata in 1949? Au existat liste anexa la Tratat si in 1940 si in 1953? Ce prevede ... (vezi toată discuția)
Cererea formulata conform legii nr.9/1998 dotuletz dotuletz In primul rand nu stiu daca am postat bine aceasta problema, daca nu va rog sa mutati acest post. Am primit confirmare ca mi se da banii conform legii nr. ... (vezi toată discuția)
Legea 9/1998 abrogata sau suspendata? mig09 mig09 Buna seara.as vrea sa stiu daca legea 9/1998 este abrogata sau suspendata.socrii mei au venit din Bulgaria in 1940.din motive subiective,nu au completat ... (vezi toată discuția)