avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Suspendare PFA cu taxare la norma. Este posibil?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Suspendare PFA cu taxare la norma. Este posibil?

Buna ziua,

Sunt inregistrat de ceva timp ca si PFA cu norma. Din cauze obiective as fi dorit sa suspend activitatea pentru o perioada de un an. Insa am nimerit intr-un cerc vicios din care nu vad cum sa ies.
Deci, la Registrul Comertului mi se spune ca se poate suspenda activitatea, pe cand la finante mi se spune ca desi voi fi cu activitatea suspendata, voi plati in continuare impozit (deoarece sunt cu taxare la norma). Daca era vorba de un PFA suspendat dar cu taxare la venit atunci as fi putut depune declaratii cu venit zero pe durata suspendarii (ca firmele).
Dar se pare ca Finantele nu accepta nici o suspendare fiscala in cazul PFA-urilor cu taxare la norma.
A mai intalnit cineva un caz similar? Exista vreun specialist in cod fiscal?

Stima si multumesc de orice informatie ajutatoare.
Cel mai recent răspuns: Oracle , utilizator 00:15, 4 Octombrie 2012
Buna ziua. Sunt PFA .Am avut un control de la fisc si au observat ca am depasit plafonul de 35ooo euro. Am primit somatie de plata a 300 mil lei ,nu am de unde si mi s a recomandat sa suspend activitatea. Este ok. Asta ce implica?
nu pot sa imi dau seama unde se emit asemenea aberatii...sotul si-a suspendat PFA-ul,era cu norma de venit..se poate suspenda pana la trei ani...se plateste o taxa de 98 lei pentru suspendare la finante...sau poate legile nu sunt la fel in fiecare judet#-o
Am primit zilele trecute urmatoarea instiintare de la primaria Municipiului Cluj Napoca:
"Prin prezenta va comunicam ca in evidentele noastre figurati cu autorizatia de persoana fizica nr XXXXX din 09.08.2006, depusa spre suspendare incepand cu data de 23.04.2008.
In conformitate cu O.U.G. nr 44/2008 si O.U.G. nr 38/2009, autorizatiile de persoana fizica/asociatie familiala emise in baza Legii nr 507/2002 si a Legii nr. 300/2004, care nu au fost preschimbate in perioada 25.04.2008-25.04.2010, devin nule de drept incepand cu data de 26.04.2010.
Urmare celor mentionate, va rugam sa depuneti o cerere prin care sa solicitati incetarea suspendarii si ridicarea autorizatiei de persoana fizica/asociatie familiala, la care se vor atasa acte doveditoare care sa motiveze suspendarea. In caz contrar, nu se va tine cont de perioada de suspendare si veti fi obligati la plata impozitului pe venit inclusiv pe perioada de suspendare.
Totodata va mai informam ca aveti obligativitatea achitarii taxei de viza pentru anii 2007-2008, in suma de 27,5 lei/an, perceputa tuturor detinatorilor de autorizatii persoane fizice/asociatii familiale, conform HCL 746/28.11.2006 si HCL 344/2007."

Intrebari:
1. Mi-am suspendat PFA-ul doar la primarie inainte de OUG 44 la care fac ei referirea...Se aplica totusi aceasta OUG?
2. Acele OUG prevad doar modul de organizare al PFA-urilor ce legatura au cu cei care aveau deja activitatea suspendata.
3. Nu am inteles cum adica sa ma duc sa depun cerere prin care sa cer incetarea suspendarii si sa atasez acte doveditoare care sa motiveze suspendarea??? Mai trebuie sa dovedesc inca o data de ce mi-am suspendat activitatea, nu a fost suficient ce am facut in 2008 pt suspendare?
4. Cum adica in caz contrar ma vor obliga sa platesc impozit pe perioada suspendarii???
5. Eu hartia prin posta am primit-o in data de 18.05.2010 (stampila de expeditie) dar trebuia sa fac niste actiuni pana in 25.04.2010?

Am mers la primarie si mi s-a spus ca daca nu am acte care sa justifice suspendarea, trebuie sa ma duc sa dau o declaratie pe proprie raspundere la notar cu motivile suspendarii. Ce sa trec in acea declaratie? Cum ma asigur ca nu ma vor trage in teapa si ma vor face sa imi reactivez PFA-ul si sa ma oblige sa platesc impozit (eram la norma de venit...)?
Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri ca sincer imi vine sa ii actionez in instanta.
Multumesc anticipat!
Da, este posibil. Eu am PFA cu norma de venit si am apelat la un avocat care s-a ocupat de toata hartogaraia pentru suspendare. Eu l-am suspendat pentr 3 ani si urmeaza s-o mai fac pentru inca 3. Dupa care am inteles ca nu se mai poate si fie activezi, fie o inchizi de tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere pfa raluca20raluca raluca20raluca Am deschis PFA in luna septembrie 2008 avand ca activitate principala 4619. Din venitul brut pe anul 2008 s-a retinut impozitul de 10 %-doar pentru cateva ... (vezi toată discuția)
Pfa-inregistrare la administratia financiara barsani2001 barsani2001 Buna ziua, Anul trecut in aprilie, mi-a fost emisa autorizatia de functionare pentru pfa. In zilele urmatoare acestei emiteri am fost nevoit sa parasesc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic Cornelia Nastase Cornelia Nastase In cazul unei PFA cu norma de venit, cum se va calcula aceasta indemnizatie? Se va calcula la norma? sau se vor lua in calcul incasarile - impozitele? (vezi toată discuția)