Eu si sotul meu detinem o firma. O perioada lunga nu am avut angajati. de cateva luni avem angajati 2 oameni. eu m-am ocupat de formalitatile de a chema responsabilul cu P.M si P.SI. acum 4 luni au inceput problemele. sotul meu a inceput sa puna presiuni asupra mea sa ii cedez partea mea din firma ca daca nu ma lasa fara bani, ma jigneste ma bate, incontinuu face scandal, a distrus laptopul firmei, ca el se descurca si fara mine ca nu poate lucra cu mine. Totul a plecat din momentul in care i-am zis ca doresc sa ii concedieze pe angajati pentru ca nu isi vad de lucru. ca sa nu mai punem ca ii ia cu el in deplasari desi in contractul de munca nu scrie deplasari si nici nu se fac foi de deplasari. Nu exista in firma nici o foaie de pontaj, statul de plata nu l-am vazut niciodata. Nu am acces la extrasul de cont, la ce cheltuieli se fac si in plus desi nu scrie ca angajatilor li se ofera transportul acest lucrul se intampla. Ce as putea face in aceasta situatie? in firma amandoi avem drepturi egale. Ca sa nu mai punem ca eu nu sunt instiintata unde pleaca, la o alta proprietate a firmei, unde am domiciliu pe buletin si doream sa stau, nu pe proprietatea firmei unde sta el, mi-a blocat poarta, mi-a taiat toate utilitatile, eu neavand acces la bani neputandu-le achita. Ma gandeam sa fac o reclamatie la ITM la finante peste tot cu toate nerugulile din firma. as dori sa stiu ce efecte ar avea asupra mea. Si in plus contabila refuza sa raspunda solicitarilor mele. Nu imi prezinta acte contabile, situatile finaciare ale firmei, daca doresc sa angajez un om in firma: 1. contabila refuza sa ii faca angajarea si 2. omul nu isi va lua bani pentru ca eu nu am acces la bani. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Nu prea are ITM ce sa faca in situatia data ... sunteti 2 asociati intre care au aparut divergente cu privire la modul de administrare al societatii ... in atare conditii nu puteti proceda decat conform statutului societatii, in masura in care ati prevazut ceva in acest sens acolo, iar in caz contrar potrivit legii 31/1990.