avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce pot deconta pe o delegatie externa?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce pot deconta pe o delegatie externa?

Buna ziua tuturor,lamuriti-ma si pe mine,va rog,daca am urmatoarea situatie ce fac,cum trebuie sa procedez:
-am un angajat plecat in delegatie in China(fac prestari servicii automatizari),s-a stricat laptopul cu care a plecat(obiectul muncii),trebuie sa-si cumpere altul,intrebarea mea este:il ia pe numele lui?il pot trece in decontul lui cand vine?
il ia pe firma,cu tva ,fara cum fac?Undeva am citit ca pe delegatiile externe se mai pot deconta si``materiale si obiecte necesare desfasurarii activitatii``,se incadreaza aici?
Cel mai recent răspuns: adriana m , utilizator 18:11, 31 Mai 2012
Achizitioneaza laptopul pe firma si il v-a trece pe decontul de cheltuieli.Daca la plecare nu a primit suficienti bani pentru a-l achizitiona,i se v-a achita salariatului contravaloarea odata cu justificarea cheltuielilor.
Factura o intocmeste furnizorul.
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
dar atunci cum se procedeaza cu TVA-ul?Daca factura este pe firma trebuie sa fie cuprinsa in reg.de casa,nu pe decontul lui, am avut un control care m-a amendat cand am avut in decont o factura pe firma.Sigur ,ii dau banii pe laptop,nu e vina lui ca s-a stricat,dar cum procedez corect in acte cu suma?
Care-i problema? Aveti factura, aveti chitanta este simplu le treceti in registrul de casa fara legatura cu decontul delegatiei.
adriana m a scris:

dar atunci cum se procedeaza cu TVA-ul?Daca factura este pe firma trebuie sa fie cuprinsa in reg.de casa,nu pe decontul lui, am avut un control care m-a amendat cand am avut in decont o factura pe firma.Sigur ,ii dau banii pe laptop,nu e vina lui ca s-a stricat,dar cum procedez corect in acte cu suma?

De ce trebuie sa fugureze in reg.de casa? Nici nu are cum sa figureze achizitia in reg.de casa la data achizitiei.Doar daca salariatul se teleporteaza din China in aceeasi zi i dvs.reusiti sa inscrieti in reg,de casa factura.:D
Serios vorbind,reg.de casa nu are legatura cu tva-ul.
Nu are legatura amenda de la garda cu faptul ca ati avut o factura in decontul de cheltuieli.Cred ca este o neintelegere a contraventiei aplicate.
Daca vreti sa tineti cont de ceea ce am postat ,in opinia mea,nu veti avea probleme.
Nu sunt de acord cu ceea ce a postat colegul mai sus.
Factura corect trebuie sa apara in decontul salariatului.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
In decont deplasare apar strict cheltuieli transport, cheltuieli cazare si diurna. Nici-un altfel de tip de cheltuieli. Ce Dumnezeu chiar am uitat regulile? Deplasarea e una, cheltuielile facute pentru obiecte de inventar este alta.Este cum am spune ce are de-a face coada vacii cu stampila primariei.

Alte discuții în legătură

plafon maxin diurna nicoletapasca10 nicoletapasca10 BUNA ZIUA INTREBARE: CAT ESTE PLAFONUL MAXIM PENTRU DIURNA, SI CAT E PLAFONUL DE CAZARE - PT ANGAJATUL UNEI FIRME CARE PLEACA IN GERMANIA PENTRU ... (vezi toată discuția)
Drept la diurna administrator srl mariussco2010 mariussco2010 administratorul unei SRL, care este si asociat ,are dreptul sa primeasca, in cazul in care este in delegatie in strainatate ptr exercitarea obiectului de ... (vezi toată discuția)
Delegatie externa asociati CRISTYNA CRISTYNA Am si eu o problema. la firma la care lucrez urmeaza sa se duca in Spania cei doi asociati, dintre care unul este administrator, iar celalalt este doar asociat ... (vezi toată discuția)