avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce pot deconta pe o delegatie externa?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce pot deconta pe o delegatie externa?

Buna ziua tuturor,lamuriti-ma si pe mine,va rog,daca am urmatoarea situatie ce fac,cum trebuie sa procedez:
-am un angajat plecat in delegatie in China(fac prestari servicii automatizari),s-a stricat laptopul cu care a plecat(obiectul muncii),trebuie sa-si cumpere altul,intrebarea mea este:il ia pe numele lui?il pot trece in decontul lui cand vine?
il ia pe firma,cu tva ,fara cum fac?Undeva am citit ca pe delegatiile externe se mai pot deconta si``materiale si obiecte necesare desfasurarii activitatii``,se incadreaza aici?
Cel mai recent răspuns: adriana m , utilizator 18:11, 31 Mai 2012
Obiect de inventar este un obiect cu o durata mai mai mare de utilizare (de regula mai mult de 6 luni) si care are o valoare de pana 1800 RON. Peste acea valoare devine mijloc fix si se amortizeaza conform legii. Parerea mea este ca acel laptop nu poate fi inclus in costul deplasarii dar este o cheltuiala deductibila pentri firma.
Mai am o intrebare:
cand a plecat,am scos de la banca avans delegatie(eur-am cont in euro)si i-am dat tot cat am scos ca asa trebuie ,am inteles,sigur ca acum nu ii va ajunge.
Intrebarea este: diferenta pe care trebuie sa o primeasca conform decontului pe care il fac,pot sa o platesc in contul lui personal(euro) prin ordin de plata,din contul firmei -euro in contul lui-euro,iar la explicatii sa scriu`` diferenta de incasat cf.decont nr....``?Pentru ca nu mai am bani in reg.de casa euro,ce ziceti?
Da este corect.
multumesc mult,acum m-am lamurit despre cum trebuie sa procedez
Buna ziua din nou,
am facut asa cum am zis,am platit diferenta de incasat in cont personal".Acum de la banca imi cer acte doveditoare pentru suma aceea,zic ei o copie dupa delegatie ,acea delegatie pe care eu o cuprind in actele firmei,la op-ul meu din firma.Intrebarea este,de ce trebuie sa duc eu delegatia,sa vada ei ce platesc,cat,ce diurna,poate ii dau diurna nedeductibila si platesc impozit pe firma,zic si eu nu este delegatia un act confidential intre mine si angajat,de ce sa vada banca?daca vin de la finante la firma se vede delegatia,decontul,ce problema mai este?Ce ziceti,gresesc?
Si daca ii dau avans delegatie pe cardul lui personal imi cer acte doveditoare,adica delegatia.Dar eu am pus avans in timpul deplasarii,delegatia este la angajat,de unde sa o dau la banca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

plafon maxin diurna nicoletapasca10 nicoletapasca10 BUNA ZIUA INTREBARE: CAT ESTE PLAFONUL MAXIM PENTRU DIURNA, SI CAT E PLAFONUL DE CAZARE - PT ANGAJATUL UNEI FIRME CARE PLEACA IN GERMANIA PENTRU ... (vezi toată discuția)
Drept la diurna administrator srl mariussco2010 mariussco2010 administratorul unei SRL, care este si asociat ,are dreptul sa primeasca, in cazul in care este in delegatie in strainatate ptr exercitarea obiectului de ... (vezi toată discuția)
Delegatie externa asociati CRISTYNA CRISTYNA Am si eu o problema. la firma la care lucrez urmeaza sa se duca in Spania cei doi asociati, dintre care unul este administrator, iar celalalt este doar asociat ... (vezi toată discuția)