avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Buna seara,
Am si eu o intrebaream : momentan sunt somera pana in luna decembrie inclusiv, voi avea peste o luna 59 de ani si as putea conform legii sa intru la pensie anticipata ( am aproape 40 de ani lucrati ), Problema mea este ca daca introduc dosarul de pensie nu mai primesc ajutoul de somaj si ca dureaza cateva luni pana primesc pensia, Cum sa traiesc fara niciun ban atata timp ? exista vreo reglementare in acest sens ?Ce pot sa fac ?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:23, 18 Octombrie 2011
Da, pentru 2 luni. Nascuta in noiembrie 1952, in februarie 2012 indepliniti conditiile pentru a va pensiona pentru limita de varsta.
Am inteles ca ma pot pensiona in februarie dar ce fac doua luni fara nici un ban ? Asta era intrebarea, ce fac doua luni ca somajul se termina in decembrie ? exista si un alt ajutor pentru doua luni ?
Din pacate legea nu prevede o asemenea situatie in care pana la primirea pensiei persoana nu are nici un venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)
Pensie labuta labuta Mama are aprox.69 ani nascuta in inlie 1952 iar in prezent este in somaj.Ce poate face pentru a avea un venit pana la indeplinirea varstei de pensionare?Tatal ... (vezi toată discuția)
Pensionare - reducerea varstei standard monik780401 monik780401 O femeie nascuta in decembrie 1952, mama a 4 copii, cu o vechime in munca de 34 ani din care 5 ani si 7 luni incadrata in grupa a II-a poate beneficia de ... (vezi toată discuția)