avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o intrebare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o intrebare?

daca un proces a fost judecat pe fond si dupa aceea in recurs se caseaza si se trimite spre rejudecare inapoi la instanta de fond, rejudecarea poate reveni la acelasi judecator care a judecat si prima data pe fond?
Cel mai recent răspuns: mmmmela , utilizator 15:51, 17 Octombrie 2011
Numai daca cu ocazia primei judecati la fond, judecatorul s-a pronuntat pe o exceptie si nu pe fondul litigiului.
Da, cu alte cuvinte, daca judecatorul a judecat fondul cauzei se va abtine...sau poate fi recuzat daca nu isi da el singur seama...
Adica daca s-au audiat martori,etc.
multumesc de raspuns,intradevar la prima judecata in fond s-a pronuntat pe o exceptie,in cazul acesta in recurs o sa fie aceiasi judecatori?
Repartizarea dosarelor este aleatorie. Nu se poate sti la ce complet va fi repartizat dosarul pentru judecarea recursului.
multumesc din nou de raspuns,dar daca se nimereste in recurs aceiasi judecatori in mod aleatoriu,se poate cere recuzarea in cazul in care acesta nu se abtine?

Alte discuții în legătură

Numarul unic al dosarului se pastreaza in cazul rejudecarii ? ABANA ABANA Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.Intrebarile sint :: 1.Intr-un dosar avind numarul X/Y/2010(numar acordat de Judecatorie), Tribunalul admite ... (vezi toată discuția)
Casare si rejudecare elfu21 elfu21 daca am o sentinta pierduta la fond iar in recurs am obtinut \"caseaza sentinta si trimite la rejudecare aceleiasi instante\" iar dosarul mi-a fost repartizat ... (vezi toată discuția)
Programare sedinte judecata eugen82 eugen82 Am cautat in regulamentul CSM de functionare a instantelor si nu am gasit un raspuns la urmatoarea intrebare: cine si cand in cadrul instantei stabileste ... (vezi toată discuția)