daca am o sentinta pierduta la fond iar in recurs am obtinut "caseaza sentinta si trimite la rejudecare aceleiasi instante" iar dosarul mi-a fost repartizat la acelasi complet cu acelasi judecator care mi-a respins cererea la fond,am avut termen si cerere pentru angajare aparator,mi s-a fixat termen,judecatorul de la fond nu ar trebui sa faca cerere de abtinere? multumesc mult!!!
Daca cererea a fost respinsa pe fond, da, ar trebui sa se abtina, sau puteti formula dv. o cerere de recuzare.
Daca a fost respinsa ca urmare a admiterii unei exceptii, judecatorulpoate judeca in continuare cauza.
Art.24 C.proc.civ. reglementează expres şi limitativ trei cazuri de incompatibilitate:
a) Judecătorul care a pronunţat o hotărâre într-o pricină nu poate lua parte la judecata aceleiaşi pricini în apel sau în recurs; b) Judecătorul care a pronunţat o hotărâre într-o pricină nu poate lua parte la rejudecarea aceleiaşi pricini, după casarea cu trimitere.
c) judecătorul care a fost martor, expert sau arbitru într-o pricină, nu poate lua parte la judecata aceleiaşi pricini.
In acest caz, dvs puteti ridica exceptia incompatibilitatii acelui judecator ....
Nelamurire
Georgian2all
Buna ziua, am o nelamurire, pe care va rog sa mi-o elucidati.
In anul 2006, m-am judecat si dupa 2 ani, nu mi s-a dat dreptate. Intre timp s-a inceput ... (vezi toată discuția)