avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Numarul unic al dosarului se pastreaza in cazul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Numarul unic al dosarului se pastreaza in cazul rejudecarii ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.Intrebarile sint ::
1.Intr-un dosar avind numarul X/Y/2010(numar acordat de Judecatorie), Tribunalul admite recursul,caseaza hotarirea atacata,dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeasi instanta de fond .La revenirea dosarului la Judecatorie,se pastreaza acelasi numar unic al dosarului,adica X/Y/2010 , sau se repartizeaza aleator ,primind un nou numar /2012 ? Este posibil ca rejudecarea sa fie repartizata aceluiasi complet ,care a judecat initial ? Precizez ca eu am fost recurent.

2.Intervenientului al carui recurs a fost admis,i se comunica hotarirea Tribunalului?

3.In cazul rejudecarii de catre Judecatorie , intervenientul-recurent este citat ? Cu cit timp (minim ) inaintea primului termen stabilit pentru rejudecare?

Sper ca nu sint confuze intrebarile.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ABANA , utilizator 17:15, 16 Februarie 2012
1.Da, se pastreaza acelasi nr. de dosar si dupa an va apare o steluta -ex. dos. nr. x/ y/2010*
2.Nu, dosarul va fi repartizat altui complet de judecata.
3.Nu, hotararile irevocabile nu se mai comunica.
3.Toate partile din dosar vor fi citate pentru termenul de judecata ce va fi fixat.
Citatia va fi comunicata cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata.
ref.repartizarea aceluiasi complet :
-dosarul intors la instanta dupa casare se va pune pe rolul aceluiasi complet initial
acesta fie va rejudeca, fie se va abtine si va trimite dosarul pt.distribuire aleatorie altui complet
-daca hotarirea casata a fost pronuntata fara a se fi intrat in cercetarea fondului, de ex. tinindu-se seama doar de vreo exceptie iar instanta de recurs a constatat ca exceptia a fost gresit admisa, atunci rejudecarea se va face de catre acelasi complet initial
-daca insa completul initial s-a pronuntat asupra fondului, va trebui sa se abtina
daca nu se abtine din oficiu, ceea ce este foarte putin probabil, la primul termen in rejudecare invocati exceptia de incompatibilitate a instantei

pentru un raspuns util dvs. citeva detalii ar fi mai necesare
Va multumesc .
Detalii : La Judecatorie, a fost admisa cererea partii adverse.Am atacat cu recurs (neexistind apel ).Mi-a fost admis recursul,in conditiile mentionate :trimiterea spre rejudecare la aceeasi instanta de fond.Nu am inca motivarea hotaririi Tribunalului. O sa revin cu precizari suplimentare,dupa ce obtin decizia.
:offtopic:avertisment moderator

Stimat forumist,

Vă rog să nu mai postați aceeași întrebare, într-o variantă similară, ca nou topic. Puteți continua discuția în cadrul întrebării deja postate de dvs.

În ceea ce privește neclaritățile privind dosarul, din punctul meu de vedere, vă
recomand să nu acordați o importanță excesivă numărului de dosar, deoarece, până la urmă, soluția contează în proces.

Prioritar este, deci, să observați hotărârea pronunțată de către instanța de recurs, îndrumarea acestei instanțe constituind limita de rejudecare și fiind obligatorie pentru instanța de fond.

Cu stimă.
Imi cer scuze.A doua postare se referea la alt caz,nu era aceeasi intrebare,intr-o varianta similara.Poate am gresit ,dar fara intentie.Poate titlul acordat nu a fost cel mai bun ,dar nu mi-am imaginat ca se considera suprapunere peste postarea precedenta.Deoarece a doua mea postare a disparut,va rog frumos,daca se poate,raspundeti-mi punctual si la intrebarile celei de a doua postari.Precizez:sint doua cazuri diferite,in doua situatii diferite.Am mare nevoie de raspuns si la a doua postare.Va rog,indrumati-ma,cum sa procedez ?
Va multumesc.Va rog acceptati scuzele mele.

Alte discuții în legătură

O intrebare? mmmmela mmmmela daca un proces a fost judecat pe fond si dupa aceea in recurs se caseaza si se trimite spre rejudecare inapoi la instanta de fond, rejudecarea poate reveni la ... (vezi toată discuția)
Programare sedinte judecata eugen82 eugen82 Am cautat in regulamentul CSM de functionare a instantelor si nu am gasit un raspuns la urmatoarea intrebare: cine si cand in cadrul instantei stabileste ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere spre rejudecare frexalina frexalina Spuneti-mi va rog daca in cauza casata( in apel) cu trimitere spre rejudecare la fond, mai poate fi judecata de acelasi complet ( cel de la fond ma refer, ... (vezi toată discuția)