Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.Intrebarile sint ::
1.Intr-un dosar avind numarul X/Y/2010(numar acordat de Judecatorie), Tribunalul admite recursul,caseaza hotarirea atacata,dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeasi instanta de fond .La revenirea dosarului la Judecatorie,se pastreaza acelasi numar unic al dosarului,adica X/Y/2010 , sau se repartizeaza aleator ,primind un nou numar /2012 ? Este posibil ca rejudecarea sa fie repartizata aceluiasi complet ,care a judecat initial ? Precizez ca eu am fost recurent.
2.Intervenientului al carui recurs a fost admis,i se comunica hotarirea Tribunalului?
3.In cazul rejudecarii de catre Judecatorie , intervenientul-recurent este citat ? Cu cit timp (minim ) inaintea primului termen stabilit pentru rejudecare?
Dacă dvs considerați că întrebarea dvs nu este redundantă, o voi reda în cele ce urmează:
"Va rog sa imi permiteti sa va supun atentiei un caz,care s-a derulat astfel :
X depune cerere de chemare in judecata,primeste citatie pentru primul termen ,stabilit in 15 mai,se prezinta in sala mentionata in citatie,unde ,in lista dosarelor apare numarul unic al dosarului sau sub forma 3xx/ Y/2011,asa cum e mentionat in citatie.Este strigat dosarul cu numarul respectiv,dar Presedintele completului il informeaza ca a depus cerere de abtinere in dosarul respectiv,cererea a fost aprobata,iar cauza va fi judecata de catre un alt complet,dosarul are alt numar unic,iar termenul de judecata va fi comunicat ulterior.In data primului termen,deci in 15 mai,in ECRIS,pentru dosarul 3xx/Y/2011 ,inregistrat in aprilie,2011,apare mentiunea :transformat in numarul 5zz/Y/2011.Cautind in ECRIS dosarul numarul 5zz/Y/2011,apare ca data a inregistrarii acestuia,15 mai.
Intrebarile sint :
a. daca repartizarea aleatorie a cauzelor a generat numarul unic al dosarului ca fiind 3xx/Y/2011,de ce s-a schimbat acest numar unic ?
b. daca s-a aprobat cererea de abtinere,ar fi trebuit cumva ca dosarul sa fie judecat de catre completul care a aprobat cererea de abtinere ?
c. de ce s-a dat alt numar de inregistrare dosarului 3xx/Y/2011,inregistrat in aprilie,iar acelasi dosar a devenit inregistrat cu numar unic 5zz/Y/2011,inregistrat in 15 mai,desi X a depus o singura cerere de chemare in judecata,inregistrata la registratura Judecatoriei,in luna aprilie ?
d. daca repartizarea aleatorie a dosarului numarul 5zz/Y/2011,numar generat aleatoriu de aplicatia ECRIS,in luna mai,ar fi fost tot pentru completul care s-a abtinut anterior ?Intreb aceasta,deoarece,probabilistic,matematic,exista aceasta sansa,intr-un procent oarecare,daca repartizarea se face aleatoriu.
e.Domnul Presedinte ,domnul Judecator, care a solicitat abtinerea,ar mai avea dreptul sa judece alte cauze ,in care partile sint exact aceleasi ,ca si in dosarul in care dumnealui a cerut sa se abtina ?
f. unde este precizat modul de acordare a numerelor dosarelor ?In Regulamentul de functionare al instantelor ?La ce articole ?
Va multumesc pentru intelegerea si pentru raspunsurile dumneavoastra."
Va rog inca o data,acceptati scuzele mele.Va multumesc pentru ca mi-ati atras atentia.Sincer,nu am realizat ca pot sa gresesc.Nu intentionez sa incalc vreo regula a acestui forum ,care este oxigen pentru mine,in multe situatii.Va rog ,daca nu cer prea mult,raspundeti-mi la a doua postare,cea la care am gresit.Va multumesc pentru intelegere.
Cu deosebita consideratie
O intrebare?
mmmmela
daca un proces a fost judecat pe fond si dupa aceea in recurs se caseaza si se trimite spre rejudecare inapoi la instanta de fond, rejudecarea poate reveni la ... (vezi toată discuția)