avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu Incadrare Inginer Topograf
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu Incadrare Inginer Topograf

Buna ziua, am absolvit in vara acestui an ca inginer topograf in cluj. am fost angajat de 2 sapt in domeniu, cu calificarea inginer topograf functia sef punct de lucru cu salariul minim pe economie la privat adica 700 de lei, intrebarea mea este daca se poate sa ma fi angajat cu salariul acesta dat fiind ca, dupa cate stiu eu, salariul minim pe economie pt inginer sau studii superioare in domeniu este de 1340 de lei. nu ar fi pt mine neaparat o problema salariul acesta mic de incadrare ci, sunt ingrijorat ca nu cumva sa nu imi mearga vechimea in domeniu ca inginer topograf intrucat dupa 2 ani sa pot da examenul de autorizare. multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
Neag_Bobby, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 17 Octombrie 2011
Coeficientul de ierarhizare la care faceti referire se regasea in CCMN care nu mai produce efecte. Va poate incadra de la salariul minim pe economie daca in firma nu exista un CCM sau RI si grila de salarizare pe meserii si functii. Vechime in domeniu "va merge" in schimb punctul le pensie va fi proportional cu suma la care cotizati adica mai mic. Desi este o practica generala a angajatorilor privati personal consider ca este anormal sa nu existe o departajare concreta intre ocupatia dv. si a celui care tine "scandura" care banuiesc are 670 lei.
multumesc pt lamurire, cat de punctul de pensie, da, stiam ca asa va fi dar eu sper oricum ca nu voi fi nevoit sa lucrez prea mult timp cu acest salar de incadrare, deocamdata e bine ca mi-am gasit de lucru in domeniu. in legatura cu CCMN CCM sau RI nu stiu ce inseamna daca doriti sa ma lamuriti si cu prescurtarile respective ce reprezinta. Multumesc.
CCMN - Contract colectiv de munca incheiat la nivel national care nu mai este vigoare fiind inlocuit de legea 62/2011.
CCM - Contract colectiv de munca care poate fi incheiat la nivel de ramura de activitate, sau pe unitatea in care lucrati.
RI - Regulament intern (sau regulament de ordine interioara) de care aveati obligatia sa luati la cunostinta la angajare.
pneagu a scris:

CCMN - Contract colectiv de munca incheiat la nivel national care nu mai este vigoare fiind inlocuit de legea 62/2011.
CCM - Contract colectiv de munca care poate fi incheiat la nivel de ramura de activitate, sau pe unitatea in care lucrati.
RI - Regulament intern (sau regulament de ordine interioara) de care aveati obligatia sa luati la cunostinta la angajare.

O completare
potrivit Legii nr.62/2011 , CCM se va incheia la nivel de sector de activitate (si nu pe ramura de activitate ), grup unitati sau la nivel de unitate ..

Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel national ion_vasilescu ion_vasilescu Va rog sa-mi spuneti daca Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2011 - 2014 a fost aprobat. (vezi toată discuția)
Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Salar minim 2011 p_orsyka p_orsyka In momentul actual, neexistand CCMN, sunt obligat sa aplic coeficientii mentionati in aceasta? De ex. pot sa angajez o persoana cu studii superioare de la 670 ... (vezi toată discuția)