avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament prin programul PRIMA CASA 4 - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament prin programul PRIMA CASA 4 - ASTEPT RASPUNS URGENT

Buna ziua

As avea nevoie urgent de lamuriri legate de vanzarea unui apartament prin programul PRIMA CASA.
In urma cu o luna am incheiat un antecontract de vanzare - cumparare prin programul PRIMA CASA.
Cumparatorii au achitat cei 5% care erau obligatorii la semnarea antecontractului , urmand ca in termen de maxim 2 luni sa se primeasca banii prin cont bancar , data la care se va perfecta actul de vanzare - cumparare in forma autentica.
Astazi am fost sunat de catre cumparatori spunandu-mi ca dosarul de creditare a fost aprobat si urmeaza sa mergem la notar pentru a semna actul de vanzare cumparare. Intrebarea este urmatoarea:
Cum pot eu sa semnez un act de vanzare cumpare daca nu am garantia ca banii sunt in contul meu? Cum trebuie sa procedez si care sun pasii legali de urmat pentru incheierea unei astfel de tranzactii?
Va multumesc si astept raspun cat mai urgent

Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 13:35, 17 Octombrie 2011
o intrebare de nota 10 + !

Bancile cer ca vanzatorul sa declare in cuprinsul contractului de v-c, ca renunta la inscrierea in Cf a privilegiului pt. restul de pret, in vederea intabularii ipotecii in favoarea viitorului creditor ipotecar: statul roman, si banca respectiva (bancile se gandesc numai la ele! :d).

Insa, chiar daca renuntati la acest privilegiu, cereti includerea in contract a unei clauze care sa contina pactul comisoriu de gradul IV. Stabiliti un termen pana la care se vor vira banii (restul de pret) in caz contrar, contractul se va rezolutiona de plin drept, fara ca instanta de judecata sa poata interveni, prin acordarea de termene de gratie, situatie in care partile vor fi puse in situatia anterioara. (in cazul renuntarii, treceti si faptul ca, cumparatorul va pierde avansul achitat pana la acel moment).

Insa daca dosarul a fost aprobat (de banca + fondul de garantare) inseamna, ca se va incheia contractul si se vor vira banii fara probleme...netrebuind sa va faceti griji.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul vanzatorului, imobil prima casa trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Imobil ce urmeaza a fi vandut prin prima casa. Notarul spune ca : \\"vanzatorul trebuie sa renunte expres la privilegiul vanzatorului, caci altfel ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare ap ,cu credit cu ipoteca Hj99 Hj99 Buna ziua, Eu vreau sa vand un apartament si am gasit un cumpărător care vrea sa faca credit cu ipoteca pe apartamentul care il vand eu. Am facut la ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare sorinacho sorinacho detin un apartament si doresc sa il vand. potentialii proprietari detin o parte din suma, iar restul de bani se obliga sa mi vireze intr-un cont in decursul a ... (vezi toată discuția)