avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... riscuri avalizare bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

riscuri avalizare bilet la ordin

O soc. com. solicita un credit. Printre garantii banca solicita administratorului acesteia si avalizarea unui bilet la ordin. Acest administrator mai este administrator si in alta soc. com. la care a avalizat in trecut si acolo bilete la ordin. Totodata, momentan el este in proces de divort cu celalat administrator (deci soc. care solicita credit are 2 administratori, soti, in proces de divort) Exista riscuri pt. banca in ceea ce priveste luarea avalului in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: babysee , utilizator 18:18, 23 Octombrie 2011
exista riscul insolventei avalistului desi sunt convins ca admin care a avalizat BO deja este un debitor insolvabil altfel nu ar fi acceptat sa avalizeze BO ptr 2 firme.
daca schimbam putin datele spetei si avem:

X-societate comerciala cu 2 asociati, ambii soti si administratori in acelasi timp si
Y-societate comerciala cu asociat unic si administrator, unul dintre sotii de mai sus;

X solicita un credit de la o banca si administratorul lui Y (sotul), vrea sa avalizeze bilete la ordin pt. X
precizez ca administratorul lui Y detine in X 50% din capitalul social

intrebare: se incalca in aceasta situatie prevederile art. 144 ind. 4 din Legea nr. 31/1990?
multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare-partajul bunurilor comune ginacoseru ginacoseru am un bilet la ordin avalizat de catre administratorul soc x.acesta se afla in procedura falimentului. biletul a fost primit garantie si completat in luna ... (vezi toată discuția)
Executare avalist ecristian ecristian Am o mare nelamurire: O societate X desfasoara activitati comerciale cu o alta societate Y. X i emite lui Y un bilet la ordin avalizat de administratorul ... (vezi toată discuția)