Intrebarea mea este urmatoarea: Cheltuielile cu formarea profesionala pentru un angajat (de fapt este o taxa pentru sustinere a unui examen), factura este facuta pe numele angajatului, pot fi deduse pe firma? Gasisem ceva de genul acesta ca daca persoana pe care se face factura este angajat al firmei pot fi considerate chelt deduct, dar nu stiu daca mai este de actualitate. De asemenea taxa de examinare se poate incadra la formare profesionala? Tin sa precizez ca acel examen este pentru admitere la stagiu. De asemenea daca imi puteti preciza si articolul din lege unde se specifica, sau norma.
Va multumesc
Chelt cu formarea si perfectionarea profesionala a pers angajat este cheltuiala efectuata in scopul realizarii veniturilor, deci deductibila in intregime.
Art 21, alin 2, lit h:"h) cheltuielile pentru formarea şi perfecţionarea profesională a personalului angajat;"
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.