avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inreg.ch. cusuri salariat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inreg.ch. cusuri salariat

Pe ce cheltuiala merge in contabilitate factura pt. un salatriat ce a urmat cursuri SSM? Factura nu are tva, scutit conf art.141 -f- cod fiscal.
628 este bine?
Cel mai recent răspuns: ana_abo , utilizator 12:11, 14 Octombrie 2010
Contul 628 este cel mai potrivit.
Succes!
Eu as inregistra in cont 614-cheltuieli cu studiile si cercetarea.
De ce 614? Nu are nici o legatura, nu e nici studiu de piata sau de marketing, etc. sau cercetare de marketing... , e o prestare de serviciu facuta de o firma specializata in servicii SSM (sanatate si securitate in munca). Angajatorul e obligat sa tina aceste cursuri cf. legii, iar furnizorul le presteazain baza unui contract de prestari servicii, deci in concluzie contul 628 recomandat de colegul mai sus e cel corect, ca si incadrare a operatiunii contabile.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
Andreea Voicila, Contabil
Cred ca 628 am sa folosesc; aceste cheltuieli sunt deductibile ? ce spuneti voi?
Multumesc!
Daca firma e obligata sa aiba un sef de dept pe SSM (la peste 50 de salariati), poate fi recunoscuta cheltuiala ca fiind deductibila fiscal.

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile - dezvoltare profesionala OanaLH OanaLH Buna ziua. Puteti sa ma ajutati cu privire la inregistrarea in contabilitate a fondurilor europene - ma interseaza inregistrarea contabila pentru fonduri ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu formarea profesionala adinozaur1 adinozaur1 Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: Cheltuielile cu formarea profesionala pentru un angajat (de fapt este o taxa pentru sustinere a unui examen), ... (vezi toată discuția)
Taxa evaluare imobil Doina B Doina B Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, cum inregistrez o taxa evaluare imobil facturata de o banca comerciala! Nu avem un contract ( pt ct. 628 la un eventual control ... (vezi toată discuția)