avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce este de facut in aceasta situatie ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce este de facut in aceasta situatie ?

Buna ziua,
Revin la d-voastra cu o intrebare sperand ca ma ajutati si de aceasta data cu aceeasi promptitudine !
In urma cu trei ani, la succesiunea dupa socrul meu,sotul meu a "primit"ca si CALE DE ACCES la casa, la curtea noastra 6.7m latime,.Pe acel teren cumnatul meu are construite de cand traia socrul meu, doua garaje, pe care acum tot amana sa le mute.
Intrebarea mea este: unde ,la ce institutii trebuie sa ne adresam sa-l oblige sa isi ia garajele de pe terenul nostru( il tot rugam de trei ani ).
Mentionez ca noi vrem sa ne separam curtea ,pt.a ne amenaja cum dorim noi ,iar ptr.asta va trebui sa ne facem alte bransamente (vine iarna si nu se mai dau aprobari ) la gaze ,la apa ,deoarece tevile respective la bransamentele actuale trec prin curtea lui.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 09:28, 19 Octombrie 2011
Trebuie sa formulati o actiune civila de iesire din indiviziune, daca acea curte este comuna!
Buna ziua ! Va multumesc pt.raspuns
Iesirea din indiviziune,este facuta.
Exista o sentinta judecatoreasca irevocabila,exista cadastru, intabulare,deci fiecare are curtea si imobilul lui.
Numai ca el a promis acum CINCI ANI- (nu trei cum am scris mai sus,aseara ma uitam pe sentinta respectiva din 23.02.2007)ca isi muta garajele, sa ne lase calea noastra de acces libera si tot amana...
In aceasta situatie respectivul se afla in culpa pentru caq nu respecta o hotarare judecatoreasca! Nu va ramane decat sa puneti in executare sentinta prin executorul judecatoresc, conform celor stabilite de instanta judecatoreasca, adica sa beneficiati si de acea cale de acces spre casa de dvs., in latime de 6,7 m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de acces ContSters78644 ContSters78644 sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)
Deschidere teren ali77mada ali77mada Buna seara! Stam intr-o curte cu un unchi ( case diferite sunt 2 parcele de teren) iar acesta a decedat anul acesta!Terenul a fost cumparat de unchiul meu ... (vezi toată discuția)
Constructie fara acces Amil Olga Amil Olga Buna ziua. Detin un garaj si terenul de sub constructie in curtea unei rude. Garajul si terenul aferent au intrat in posesia mea ca urmare a unei iesiri din ... (vezi toată discuția)