avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTESTATIE LEGEA 290/03
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTESTATIE LEGEA 290/03

Buna seara! Am o speta pe Legea nr. 290/2003 referitoare la despagubirile pentru bunurile ramase in Basarabia si nu stiu exact unde as putea inainta cererea de chemare in judecata.
Comisia Judeteana pentru aplicarea Legii nr.290 din cadrul Prefecturii a emis o hotarare nefavorabila, prin care respinge cererea de acordare a despagubirilor, pe motiv ca noi nu am facut nici dovada proprietatii si nici cea a refugiului.

In termen de 30 de zile de la primirea hotararii, am inaintat o contestatie impotriva ei la ANRP- Comisia Centrala pt. Stabilirea Despagubirilor, asa cum spune art. 8 alin.(3) din Legea 290: "(3) In termen de 15 zile de la comunicare, solicitantul nemultumit de hotararea comisiei judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, poate face contestatie la comisia centrala."
Conform art.8 alin.(4) din Legea 290, Comisia Centrala avea la dispozitie 60 zile pentru a imi solutiona contestatia: "(4) In termen de cel mult 60 de zile, comisia centrala va analiza contestatiile si le va aproba sau respinge. Hotararea comisiei centrale se comunica comisiilor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, solicitantilor si directiilor generale ale finantelor publice judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa caz."

Au trecut peste 2 ani de la inregistrarea contestatiei, insa comisia centrala nu a pronuntat nici o decizie cu privire la contestatia mea. De aceea, vreau sa actionez Comisia in judecata si totodata sa investesc instanta cu rolul de a se pronunta cu privire la hotararea comisiei judetene.
Cum credeti ca ar trebui sa imi intemeiez cererea ? Pe Legea contenciosului nr.554/04 sau direct pe art.8(4) din Legea 290/03. Credeti ca pot introduce o actiune la sectia de contencios administrativ si sa o intemeiez pe articolul indicat din Legea 290, fara a mai mentiona nimic de legea contenciosului.
Ori sa adresez direct instantei civile cu obligatia de a face intemeiata pe art. 8(4) din Legea 290 care obliga Comisia centrala din cadrul ANRP sa se pronunte cu privire la contestatie in termen de 60 de zile?
Multumesc !! :sorry:

Alte discuții în legătură

Contestatie la a.n.r.p. ruta2012 ruta2012 Buna ziua. Este vorba de un dosar in baza Legii nr.290/2003. Comisia de aplicare a Legii nr. 290 din cadrul Prefecturii a emis o hotarare de respingere a ... (vezi toată discuția)
Legea nr 9/1998 validare anrp zeropointzero zeropointzero astept de 2 ani sa primesc validarea dosarului trimis de prefectura (07/2006) catre ANRP. am trimis solicitare in scris catre ANRP in iulie si mi-au raspuns cu ... (vezi toată discuția)
Informatie ContSters137260 ContSters137260 Imi poate spune cineva la ce instanta trebuie sa depun o actiune avand ca obiect obligarea ANRP si a Statului Roman prin Ministerului Finantelor la plata ... (vezi toată discuția)