avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea nr 9/1998 validare ANRP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea nr 9/1998 validare ANRP

astept de 2 ani sa primesc validarea dosarului trimis de prefectura (07/2006) catre ANRP. am trimis solicitare in scris catre ANRP in iulie si mi-au raspuns cu un format tip "o sa primiti validarea cand ajungem la dosarul dv."

imi poate confirma cineva daca in legea 9/1998 art 7,8 este specificata o perioada fixa in care ANRP trebuie sa solutioneze dosarele primite? daca nu este specificata, contenciosul admin. are prioritate in fata legii? si ii pot actiona in contencios?

am access doar la un rezumat al legii. exista undeva pe site legislatia completa, sau imi poate trimite cineva legea daca o aveti in PDF? pe mesaj privat?

multumesc

Cel mai recent răspuns: zeropointzero , utilizator 20:25, 14 August 2008
Art. 7. - (1) Comisiile judeţene şi a municipiului Bucureşti primesc, verifică şi rezolvă cererile de acordare a compensaţiilor. Hotărârile privind acordarea compensaţiilor se dau în termen de cel mult 6 luni de la primirea cererilor. Hotărârile se adoptă cu majoritatea voturilor membrilor comisiei şi se comunică comisiei centrale, spre validare, precum şi solicitantului.

(2) În termen de 15 zile de la comunicare, soilicitantul nemulţumit de hotărârea comisiei poate face contestaţie la comisia centrală.

(3) În termen de cel mult 60 de zile, comisia centrală va analiza contestaţiile şi va valida sau va invalida măsurile stabilite de comisiile judeţene şi a municipiului Bucureşti, admiţând sau respingând, după caz, contestaţiile ce i-au fost adresate. Hotărârea comisiei centrale se comunică solicitanţilor şi direcţiilor generale ale finanţelor publice.

(4) Hotărârile comisiei centrale sunt supuse controlului judecătoresc, putând fi atacate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la secţia de contencios administrativ a tribunalului în raza căruia domiciliază solicitantul.

(5) Hotărârile pronunţate de tribunal sunt supuse recursului.

(6) În vederea soluţionării ceererilor, comisiile prevăzute la art. 6 pot solicita acte şi informaţii oricăror instituţii publice, persoane fizice şi juridice.

(7) În cazul în care compensaţia este solicitată de mai mulţi moştenitori ai aceleiaşi persoane, precum şi atunci când după adoptarea hotărârii apar şi alte persoane având vocaţie succesorală, raporturile dintre succesori privind compensaţia se soluţionează potrivit dreptului comun.

Art. 8. - (1) Compensaţiile acordate cetăţenilor români îndreptăţiţi se suportă din bugetul de stat, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, iar plăţile către persoanele fizice se asigură de către direcţiile generale ale finanţelor publice în raza cărora îşi au domiciliul beneficiarii.

(2) În termen de 60 de zile de la împlinirea termenului prevăzut la art. 4 alin. (1), în funcţie de volumul compensaţiilor ce urmează să se acorde, prin hotărâre a Guvernului se va stabili modalitatea de eşalonare a acordării compensaţiilor. În cazul în care compensaţiile se plătesc în anul în care au fost stabilite, acestea se acordă la nivelul la care au fost validate de comisia centrală, iar în situaţia în care se achită în anul următor, direcţiile generale ale finanţelor publice le actualizează în raport cu indicele de creştere a preţurilor de consum din ultima lună pentru care a fost publicat de către Institutul Naţional de Statistică înaintea plăţii, faţă de luna decembrie a anului anterior. Eşalonarea plăţilor nu poate depăşi 2 ani consecutivi.
multumesc pt raspuns. asa cum ma asteptam, au creat legea astfel incat ANRP sa fie acoperita si sa dea validarile cand vor ei.

specifica timpi exacti pt hotararile (contestarea) comisiilor judetene art7 alin1,2,3 dar nu pt comisia centrala (ANRP).

ma gandesc ca as putea folosi art 8 alin 2? sau sunt exonerati de fraza "în funcţie de volumul compensaţiilor" oare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie ContSters137260 ContSters137260 Imi poate spune cineva la ce instanta trebuie sa depun o actiune avand ca obiect obligarea ANRP si a Statului Roman prin Ministerului Finantelor la plata ... (vezi toată discuția)
Contestatie legea 290/03 MihaiBucur MihaiBucur Buna seara! Am o speta pe Legea nr. 290/2003 referitoare la despagubirile pentru bunurile ramase in Basarabia si nu stiu exact unde as putea inainta cererea de ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala pasiva dumitru2000 dumitru2000 Avem un ordin de validare a unei hotarari a comisiei judetene privind aplicarea legii 9/1998 (despagubiri din Cadrilater) Ordinul a fost emis de Cancelaria ... (vezi toată discuția)